Skattemelding for næringsdrivende: Tusenvis risikerer 575 kroner per dag i tvangsmulkt

bedrift skatteetaten

Hvis du ikke har levert ennå, begynner det å haste. Skattemeldingen må leveres innen midnatt fredag 31. mai. I fjor ble én av ti næringsdrivende ilagt tvangsmulkt for manglende eller sen levering av skattemeldingen.

Tre dager før fristen har fire av ti næringsdrivende (ca. 300 000) ennå ikke levert skattemeldingen. Dersom du ikke leverer innen fristen risikerer du å få tvangsmulkt. Det vil si at du må betale 575 kroner hver dag inntil du leverer skattemeldingen eller til du har nådd maksgrensen på 57 500 kroner.

– De fleste næringsdrivende leverer til riktig tid og det er viktig fordi vi trenger opplysningene til å fastsette riktig skatt. I fjor fikk mange tusen likevel tvangsmulkt fordi de ikke leverte skattemeldingen innen fristen. Vi vil aller helst at næringsdrivende unngår tvangsmulkt ved å levere skattemeldingen i tide, sier divisjonsdirektør i Skatteetaten Marta Johanne Gjengedal.

Flere leverer skattemeldingen for næringsdrivende innen fristen etter innføring av tvangsmulkt i 2017. I fjor ble det likevel fastsatt 65 000 vedtak om tvangsmulkt fordi en av ti næringsdrivende ikke leverte skattemeldingen i tide. Det er 5 000 færre enn året før.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.