Rekordår for NRC Group

nrc

NRC Group fortsatte sin sterke utvikling med rekordomsetning og økt lønnsomhet i fjerde kvartal. Nå varsler selskapet utbytte. Omsetning for 2017 sett mot 2016 endte opp 20 prosent mens EBITDA-resultatet økte med hele 47 prosent.

Ordreinngangen for fjerde kvartal var 616 millioner kroner, og ordreboken var på over 2,4 milliarder kroner ved utgangen året, en økning på 72 prosent gjennom 2017. Den sterke utviklingen har fortsatt inn i 2018 med seks annonserte kontrakter så langt, og hvorav den største er på mer enn 400 millioner kroner for oppgradering av Sporveiens trikkebase på Holtet i Oslo. Dette er den største kontrakten vunnet noensinne av NRC Group i Norge.

– Vi i NRC Group har i flere år hatt en klar strategi om vekst og konsolidering. Vi har levert på den strategien, noe som viser seg på topp-linjen og ikke minst i økt lønnsomhet drevet av god prosjektgjennomføring. Vi har stått på for fullt gjennom hele 2017, og det viser seg i gode tall for både året og for fjerde kvartal, sier konsernsjef i NRC Group, Øivind Horpestad.

NRC Group har gjennomført fire oppkjøp i 2017, hvorav det siste, Fibertech AS, ble gjennomført i fjerde kvartal. Transaksjonen styrker NRC Groups kompetanse og kapasitet innen en rekke områder, inkludert grunnarbeider, med spesialisering på transportinfrastruktur og fiberlegging.

Konsernets posisjon foran store anbud og oppdrag i kjernemarkedet er gjennom kjøpene blitt ytterligere styrket, samtidig som oppkjøpene gir konsernet fleksibilitet til å utnytte kapasiteten på et bredere spekter av transportinfrastrukturprosjekter.

– At vi oppnår de resultater vi gjør på tross av et vanskelig 2017 i Norge skyldes først og fremst meget engasjerte og dyktige medarbeidere. Nå som det norske markedet er tilbake må vi jo innrømme at vi er positive til tiden som kommer, supplerer han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.