Råtøffe Ford Ranger Raptor på vei til Norge

ford

Om få uker ankommer de første eksemplarene av råtassen Ford Ranger Raptor Norge. Interessen for den ekstreme pickupen har vært enorm både i Norge og i Europa for øvrig. 

– De første 13 eierne får sin Ranger Raptor i juni. Bilen har fått en overveldende mottakelse over hele Europa, og vi produserer på høygir for at kundene skal få den tøffeste og råeste versjonen av Europas mest solgte pickup raskest mulig, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli. 

Den fullblods Performance-modellen leverer ekstrem ytelse, samtidig som den takler de tøffeste utfordringer. I disse dager får biljournalister fra hele Europa for første gang prøve bilen i utfordrende ørkenlandskap i Marokko.

Under panseret på råtassen vil det være en biturbo-versjon av Fords 2-liters EcoBlue dieselmotor som leverer 213 HK og et dreiemoment på hele 500 Nm. Kreftene fordeles lynraskt og effektivt gjennom Fords nye 10-trinns automatgirkasse.

Ford Ranger var Europas mest solgte pickup i fjor. I første kvartal i år har modellen økt salget med ytterligere 14 % sammenliknet med samme periode i fjor. I Norge har salget av Ranger økt med hele 28 % i 1. kvartal etter et rekordbra salg i fjor. Det gjør at modellen befester sin stilling som Norges nest mest solgte pickup.

Nye Ranger Raptor er utstyrt med oppgradert beskyttelsesplate under motor og drivverk på hele 2,3 millimeter av høyfast stål som skal hindre at pickup-råskinnet får skader ved kjøring i tøft terreng.

– Uansett hvor hard du presser Ranger Raptor så er kjøreegenskapene helt fantastiske. Samtidig får du en svært bra arbeidsbil. Dette er på alle måter en helt unik pickup, sier Løvli.

Den aggressive, nye grillen er inspirert av verdens første serieproduserte Performance-kjøretøy bygd for kjøring i terrenget – Ford F-150 Raptor. Frontstøtfangeren, som er rammemontert, kommer også med nye LED-tåkelys.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.