Norges Cykleforbund: Disse skal sykle for Norge i sykkel-EM

sykkelforbundet

Norges Cykleforbund har tatt ut 14 utøvere til Europeiske leker (European Championships) i Glasgow 2-12. august, deriblant flere med medaljemuligheter. Utøverne er fordelt innenfor grenene Landevei, Terreng Rundbane, BMX og Bane.

På EM fellesstarten for menn elite er regjerende europamester Alexander Kristoff en av seks norske ryttere til start.

– Vi reiser til EM med mål om å forsvare tittelen med Alexander Kristoff. Løypa skal passe han ganske bra, og det blir spennende å se hva vi kan få til. Til tross for at vi ikke har tilgang på alle norske ryttere grunnet konkurrerende rittprogram, stiller vi med et sterkt lag som skal gi god støtte rundt Kristoff, sier sportssjef Hans Falk.

Tempo og fellesstart for kvinnene
Kvinnelandslaget på landevei stiller med ryttere på både EM tempoen og fellesstarten. Kvinnenes fellesstartritt arrangeres søndag 5. august.

– Vi stiller med et sterkt lag i denne løypa. Vårt antatt sterkeste kort på forhånd er nok Susanne, men vi har flere kort å spille på. Line og Stine er i utgangspunktet tatt ut som rene hjelperyttere, og de har levert godt i disse rollen tidligere, sier Carl Erik Pedersen.

Etter å ha imponert landslagsledelsen med ny norgesrekord får regjerende norgesmester Line Gulliksen muligheten på temporittet påfølgende onsdag.

– Det blir veldig spennende å se hva Line kan få til på EM tempoen. Hun viste god form og satte en meget sterk norgesrekord på 30 km tempo tidligere i uka, sier Pedersen.

– Realistisk med medalje
På Rundbanerittet for kvinner stiller terrengsykkellandslaget med en Gunn-Rita Dahle Flesjå i storform.

– Gunn-Rita kommer til EM etter seier i forrige Verdenscup. Det er helt klart realistisk med en medalje, sier en optimistisk landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

– Kan være helt der oppe
Opprinnelig var tre ryttere tatt ut til BMX øvelsene i Glasgow, men etter at Sebastian Aslaksrud måtte kaste inn håndkle etter armbrudd stiller Norge nå med to ryttere.

– Tore var nummer 11 på VM og vi håper på en finaleplass (topp 8). Det er et tøft felt, men kommer han seg til finalen så kan alt skje. Han kan være helt der opp om han har dagen, sier landslagsleder BMX Sebastian Kartfjord.

– Marita er førsteårssenior og må bruke mesterskapet for å lære. En semifinale kan være innen rekkevidde på en god dag, sier Kartfjord.

Anita Stenberg er det norske håpet på baneøvelsene under EM. Hun deltar i øvelsene Omnium og Scratch.

– Omnium er OL-gren og det er nok denne øvelsen Anita har størst fokus på. Oppladningen til mesterskapet har vært god, og vi håper på en topplassering under EM, sier sportssjef Hans Falk.

Uttak EM Bane fredag 3/8 og mandag 6/8

Anita Stenberg, IK Hero

Uttak EM Landevei fellesstart søndag 5/8

Susanne Andersen, Hitec Products – Birk Sport / Stavanger SK
Stine Borgli, CK Victoria
Emilie Moberg, Team Virtu Cycling / Halden CK
Line Gulliksen , Hitec Products – Birk Sport / Bærum OCK

Uttak EM Terreng Rundbane tirsdag 7/8

Gunn Rita Dahle Flesjå, Team Merida Gunn Rita/Sola SK

Uttak EM tempo landevei 8/8

Line Gulliksen, Hitec Products – Birk Sport / Bærum OCK

Uttak EM BMX fredag 10/8 og lørdag 11/8

Tore Navrestad, Sviland BMX
Marita Laksesvela, Sandnes BMX

Uttak EM Landevei fellesstart søndag 12/8

Sven Erik Bystrøm, Stavanger SK/UAE Team Emirates
Alexander Kristoff, Stavanger SK/UAE Team Emirates
Sondre Holst Enger, Horten OCK/ Israel Cycling Academy
August Jensen, Bodø CK/ Israel Cycling Academy
Kristoffer Halvorsen, Kristiansand CK, Team Sky
Rasmus Fossum Tiller, Lillehammer CK/ Joker Icopal

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.