MUSIKK: Ugress – Black Anorak (album)

ugress

Gisle Martens Meyer er mannen bak det cinematiske elektronika-prosjektet Ugress. De 10 siste årene har han vært aktiv som utøvende kunstner og artist innen scenekunstfeltet i hele Europa. Nå er han ute med sin nye EP «Black Anorak».

«Black Anorak» er andre utgivelse i en trilogi som tar for seg «den mørke fremtiden», som vi alle plutselig befinner oss i. EPen blander lyden av black metal, norrøn folkemusikk, mørk elektronika og filmmusikk, og krydres med mystiske samples og soniske visjoner fra forlatte ruiner dypt i vest-norske fjorder.

Selv har Martens Myer tydelige tanker for valget av å inkludere de norrøne elementene:

– De norrøne delene sprang faktisk ut fra private følelsesmessige «meg», og ikke kunstneriske strategiske «meg». De er basert på mine følelser og vil rundt hva det er å være norsk, når man oppholder seg mye «utenfor». Det å på ene siden savne desperat hjem til Norge, og samtidig ville være veldig langt vekk. Det kommer kanskje ut som et kunstnerisk uttrykk, i dette øde, forlatte landskapet med norrøne elementer. Jeg er jo så glad i ruiner, så jeg har dekorert dem «norsk» for å føle meg litt hjemme.

– Jeg har arbeidet og turnert mye som kunstner ute i Europa de siste årene, samtidig som også gjort mange prosjekter i Norge. Jeg eksisterer jo begge steder, men står samtidig liksom ikke med noe ben noen steder. Så langsomt over tid har jeg begynt å dra inn «norskhet» i prosjektene mine, men i en slags kunstnerisk hjemme-greit-borte-bra-ingensteder-best skurring, forteller Martens Myer.

Ugress slapp sin første selv-publiserte vinyl på egen label i 2000, og fikk sitt gjennombrudd i 2002 med det gull-selgende albumet “Resound” i 2002, samtidig som Ugress ble kåret til årets Urørt, og nominert til Spellemannsprisen for beste nykommer og beste musikkvideo. Siden da har Ugress og Martens Meyer sluppet flere gull-selgende album, vunnet priser og oppmerksomhet for et hyper-visuelt live-show og vært en fast leverandør av musikk til film, TV, videospill og scene i hele Europa.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.