Lars Lagerbäck forlenger som landslagstrener

fotball

Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen forlenger sine kontrakter som landslagssjef og assistenttrener for Norge.

Landslagssjef Lars Lagerbäck og assistenttrener Per Joar Hansen hadde opprinnelig kontrakter som går ut etter EM-sluttspillet neste sommer eller play off kampene i mars dersom Norge ikke kvalifiserer seg for mesterskapet. Nå blir begge med etter det. 

Kontraktene gjelder ut den kommende VM-kvalifiseringen med forlengelse til VM 2022 om Norge kvalifiserer seg. 

– Med en positiv arbeidsgiver, støtteapparat og spillertropp var det vanskelig å si nei. Jeg trives veldig bra i jobben som norsk landslagssjef, og fotballmessig er det en spennende og lovende gruppe som har store muligheter for å fortsette utviklingen. Målet er å kvalifisere oss for EM-sluttspillet og deretter VM-sluttspillet i 2022, sier Lagerbäck. 

Lagerbäck har ledet Sverige til fem sluttspill og Nigeria til ett. I sin forrige jobb som landslagssjef tok han Island til sitt første sluttspill noensinne. Norge er ubeseiret på Ullevaal med Lagerbäck som landslagssjef og har siden han overtok klatret fra 81. til 44. plass på FIFA-rankingen. 

– Jeg er veldig glad for at vi kan videreføre samarbeidet med Lars og Perry. Vi registrerer en sportslig fremgang for landslaget, og målet er deltakelse i EM og VM-sluttspillet, sier fotballpresident Terje Svendsen. 

Spillergruppa har uttrykt et sterkt ønske om at Lagerbäck og Perry forsetter, og ser frem til å fortsette samarbeidet. 

– Vi ønsket sterkt at Lars og Perry skulle fortsette, og vi er veldig glade for at de blir med videre. De har lagt et bra grunnlag, og nå blir det opp til oss spillerne å levere på banen så vi kan kvalifisere oss for sluttspill med Norge, sier kaptein Stefan Johansen. 

NFF-ledelsen er glad for at avklaringen kommer før årsskiftet. 

– Med en avklaring allerede nå, får vi ro rundt spørsmålet om landslagssjef og kan ha full oppmerksomhet på play off-kampene i mars, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.