Hjelp til transportsektoren

Foto: Frp, Bibben

I krisepakke 3 har Frp fått gjennomslag for å redusere forskuddsbetalingen av autopass på ferger og bom til 1/3. Dette vil i hovedsak tilgodese transportørene som må betale store beløp i forskudd på autopass.

Frem til nå måtte en lastebil eller vogntog betale 27.100 kroner i forskuddsbetaling, denne endringen vil senke forskuddet til 9.000 kroner.

Et selskap med 40 vogntog vil dermed måtte ut med 720.000 kroner mindre i utlegg.

Nordland FrP hadde denne problemstillingen senest oppe på fylkesårsmøtet. Fylkespartiet har kjempet for endringer i autopassordningen slik at belastningen for næringslivet ikke blir for stor. For Frp har det vært viktig at terskelen for å få rabatt senkes, slik at man ikke må ut med mangfoldige tusen kr pr. gang.

–  Dagens ordning har møtt mye kritikk da den er utfordrende for mange transportselskap å betale så store engangsbeløp, en konsekvens av dette har vært at man da må betale full pris på fergene, sier Freiberg.  

Dette vil bedre likviditeten til transportselskapene, noe som er viktig i den krisen vi står i.

–  Jeg er svært glad for at Frp nå har fått gjennomslag i forhandlingene. I vår landsdel skal fisken fra lokalsamfunn og øyer ut i den store verden. Transport er en viktig del av helheten som får butikken til å gå rundt. Derfor er denne reduksjonen er bra og viktig. Sammen med de øvrige tiltakene er dette en god pakke for næringslivet, sier Freiberg.

–  Denne forenklingen av systemet gir mer handlingsrom for næringslivet vårt og gjør deres hverdag enklere. Det er helt avgjørende i den svært krevende situasjonen vi står i, avslutter Freiberg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.