Håper på ny etappeseier i Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway

Mathieu van der Poel er et av de store stjerneskuddene i internasjonal sykkelsport. Nå er han klar for nye seiere i Arctic Race of Norway.

Van der Poel har vunnet VM i sykkelcross to ganger, tok andreplassen i EM på landevei i fjor, og har brukt den siste tiden på å vinne en drøss med mountain bike-ritt. Han sier at han har et mål om titler inne alle de tre sykkeldisiplinene.

I fjor vant han to etapper da Arctic Race of Norway gikk gjennom Finnmark, og mange har holdt han som en av favorittene til å vinne sammenlagt i år. Selv tror han ikke formen er bra nok til å ta den gjeveste trøya, men han håper på en ny etappeseier.

– Løypa i fjor var hard, og jeg tror det blir enda hardere i år. Siden jeg har konsentrert meg om mountain bike den siste tiden, har jeg nok ikke utholdenhet til å være med i toppen sammenlagt, sa van der Poel da han møtte pressen på kaia i Svolvær i ettermiddag.

Cordenon-Circus-rytterenl sikter seg inn mot VM i landeveissykling senere i år, og ser på deltakelse i Arctic Race of Norway som en mulighet til å komme i bedre landeveisform. Han er imidlertid spent på hvordan kroppen vil reagere på overgangen fra kortere og mer intense montain bike-ritt.

– Jeg tror overgangen til landeveisykkel kommer til å bli et sjokk for kroppen, men jeg håper formen er bra nok til å vinne en etappe, sa sykkelfenomenet til den internasjonale sykkelpressen som hadde møtt opp i Svolvær.

På spørsmål om hvorfor han er tilbake i Arctic Race of Norway, kom svaret kontant.

– Det er et fint sykkelritt i et vakkert land. Det kommer til å bli en flott opplevelse.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.