Gladnytt: Vikingskipene reddes

vikingskip

Regjeringen vil starte arbeidet med bygging av Vikingtidsmuseet. Dette redder verdensarven for ettertiden, og vil gi publikum en unik tilgang til verdens fremste vikingtidssamling.

I den politiske plattformen som ble presentert 17. januar, varsler Solberg-regjeringen at den vil starte arbeidet med bygging av Vikingtidsmuseum på Bygdøy.

Museumsdirektør Håkon Glørstad mener det er avgjørende for samlingens sikkerhet å få på plass et nytt museum så raskt som mulig.

– Vi har lenge visst at vi må gjøre noe for å sikre dem på en forsvarlig måte for fremtiden, og her betyr faktisk tiden noe. At Regjeringen nå går inn for dette er helt fantastisk. Vi vil gjerne takke kunnskapsminister Iselin Nybø for å ha løftet frem denne saken i de avgjørende forhandlingene.

Klokken 12.00 fredag ble nyheten markert i Vikingskipshuset på Bygdøy.

Publikum har også mye å glede seg til:

– Det nye Vikingtidsmuseet vil bli en publikumsmagnet i kraft av sine unike gjenstander, gode opplevelser og vår faglige styrke som forskningsmuseum, sier museumsdirektør Håkon Glørstad.

Det nye museet blir ca. 13 000 m2, hvorav ca. 5 000 m2 blir utstillingsareal. Det blir et levende museum med utstillinger som kontinuerlig oppdateres og formidler vikingtiden på en måte som stimulerer til nysgjerrighet og utforskning. I tillegg blir det butikk, restaurant, arrangementsfasiliteter og en museumspark som en integrert del av museumsopplevelsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.