Bring satser på Inzile miljøvennlige biler

bring

Bring, som er en del av Posten-konsernet, investerer fem millioner i det svenske cleantech firmaet Inzile. Selskapet utvikler elektriske kjøretøy skreddersydd for lokal distribusjon.

Inzile AB har utviklet en elektrisk utslippsfri lastebil, PRO4, i lettbil-klassen beregnet for lokal transport. Målgruppen er transportselskaper som ønsker å eliminere utslippene på den siste milen, eller kommuner og park- og hageselskaper.

For Bring er investeringen i Inzile både forretningsmessig og strategisk. Elektriske kjøretøy er et nisjemarked i bilindustrien, som forventes å vokse raskt. Posten og Bring har et bærekraftmål om kun å bruke fornybare energikilder i kjøretøy og bygg fra 2025. Utslippsfrie lette lastebiler fra Inzile vil gi tilgang til ny teknologi og flere typer elektriske kjøretøy. 

-Vi har i første omgang bestilt fem biler fra Inzile til vår svenske virksomhet. Kjøretøyene er skreddersydd for lokaldistribusjon og hjemlevering, sier Elisabeth Gjølme, kommunikasjonsdirektør i Posten Norge.

– Reduksjon av klimautslipp i byer er et viktig tema som både bedrifter, myndigheter og selvfølgelig innbyggerne er opptatt av. Vi står overfor et paradigmeskift der transportbehovene øker, samtidig som utslippene i byene må reduseres. Ny forbrukeradferd med økt e-handel sammen med politisk bestemte miljørestriksjoner er to trender som driver interessen for elektriske kjøretøy, sier Ragnar Åhgren, administrerende direktør i Inzile.

Inzile gjennomfører nå et offentlig nyemisjon på ca. SEK 45,1 millioner i forbindelse med notering på Nasdaq First North i juni.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.