Yoko Ono med nyutgivelse av «Wedding Album»

wedding album

Nå er en reutgivelse av Yoko Onos musikalske liv fra 1968 til 1985 snart tilgjengelig. Dette er siste utgivelse av: ‘Unfinished Music No. 3: Wedding Album’ (1969) slippes som nyutgivelse 22. mars, to dager etter Ono og Lennons 50-års bryllupsdag. 

Originalt utgitt i 1969 var Lennon og Onos ‘Wedding Album’ parets tredje eksperimentelle fullengder og en av de mest bemerkelsesverdige av duoens testamente til et intenst romantisk og kunstnerisk partnerskap som varte i hele fjorten år, til Lennons tragiske bortgang i 1980.

John og Yoko giftet seg 20. mars 1969 på Gibraltar. I stedet for en konvensjonell bryllupsreise, tilbrakte de nygifte en uke i en seng på Hilton Hotel i Amsterdam, der de inviterte presse og brukte oppmerksomheten i sin kampanje for verdensfred. Med ‘Wedding Album’ skapte Lennon og Ono et evigvarende, popkulturelt øyeblikk, med Vietnam-krigens fiendtlighet som bakgrunn. 

Med ‘Wedding Album’ i limitert, fysisk utgave på hvit-vinyl og digital tilgjengeliggjøring, gjør Secretly Canadian og Chimera Music en av de mest oppsiktsvekkende utgivelsene fra 60-tallet tilgjengelig igjen – for å markere gullbryllupsdagen til to av det 20. århundrets mest betydningsfulle kultur-ikoner.

Den første samlingen av Yoko Ono-utgivelsene fra Secretly Canadian og Chimera Music kom ut i 2016 og inkluderte ‘Unfinished Music No. 1: Two Virgins’ fra 1968, ‘Unfinished Music No. 2: Life with the Lions’ fra 1969, og ‘Plastic Ono Band’ fra 1970. I 2017 fulgte de opp med ‘Fly’ fra 1971, ‘Approximately Infinite Universe’ og ‘Feeling the Space’ fra 1973. Reutgivelsesprosjektet består av totalt elleve studioalbum, med rekonstruert coverart for å vise et stort arkiv av upubliserte bilder, ny mastring av lyd og digital tilgjengeliggjøring av albumene for første gang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.