Bodø-gutter får prøve seg mot de beste på Equinors talentleir

equinor

Tre talenter fra Bodø/Glimt deltar denne uken på Equinor sin talentleir i Porsgrunn sammen med Norges mest talentfulle 14, 15 og 16-åringer. Nå får de skryt av landslagskeeper Rune Almenning Jarstein som deltok som mentor.  

Equinors talentleire utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole og inngår i talentprogrammet Morgendagens Helter hvor Equinor støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning. Det er nettopp på denne leiren at Andreas R. Schjelderup, Sigurd Ekrem og Oliver Voll Karlsen fra Bodø/Glimt skal bevise at de er gode nok til å få lov til å spille med flagget på brystet.

Landslagskeeper Jarstein trente med talentene 
Fotballtalentene fra Bodø fikk tirsdag møte Rune Almenning Jarstein som til daglig spiller i Bundesliga-klubben Hertha Berlin og som har 60 A-landskamper for Norge.

– Jeg kom inn på Gutter-16 landslaget i år 2000 og jeg spilte en rekke U-landskamper før jeg debuterte på A-landslaget syv år senere. Det å kunne få være en del av en slik talentleir som dette bør være ekstra motiverende for alle som har ambisjoner om å bli en landslagsspiller. Flere av nordlendingene allerede nivået inne, og hvis de beholder gløden, innsatsen og læringsviljen kan de lykkes, sier Jarstein, som er mentor for Equinor Morgendagens Helter. 

Morgendagens landslagsspillere 
På leiren deltar i overkant av 100 fotballspillere mellom 14 og 16 år. På talentleiren får de en unik mulighet til å trene med de antatt beste spillerne i sine årsklasser og på den måten får de se hvilke nivå de selv ligger på, og hva som kreves for å bli enda bedre.

– Felles for alle som er tatt ut er at de er vurdert til å være blant landets aller største talenter. Vi har tatt ut disse spillerne fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre de til en av «morgendagens helter», sier fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland. 

I 2018 hadde NFF tre av fire aldersbestemte landslag i EM-sluttspill som en av få europeiske nasjoner. I år skal både G19 og J19 ut i sluttspill i sommer, mens U20 allerede deltatt i U20 VM.

– Det vises at det jobbes svært godt med spillutvikling i norsk fotball om dagen, fra breddeklubb og krets og opp til aldersbestemte landslag og toppklubb. Det lover ikke minst godt for fremtiden til A-landslagene våre, avslutter Grøttland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.