Air France-KLM kåret til verdens mest bærekraftige flyselskap

klm air france

Air France-KLM er igjen verdens mest bærekraftige flyselskap ifølge Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Siden indeksen startet i 1999 har KLM vært en overlegen bransjevinner i kategorien for flyselskap med tolv strake år på førsteplass.

– Vi er utrolig stolte over å ha blitt kåret til verdens mest bærekraftige flyselskap. Plasseringen gjenspeiler vår konstante innsats for å skape en bærekraftig fremtid for luftfartsindustrien. Vi forsøker stadig å utfordre både oss selv og bransjen, og plasseringen er et resultat av flere betydningsfulle tiltak, forteller Paul Terstegge, direktør for Air France-KLM i Norden.

KLM jobber hardt for å redusere sitt klimaavtrykk. Blant annet gjøres dette ved å utvikle og forske på nye fly, være en pioner innen bærekraftig flydrivstoff, og ved å gjøre det enkelt å klimakompensere. Men også når det kommer til tilpassing av hele kjeden, som å sortere alt avfall om bord, og ved å utvikle en helt ny teknologi som reduserer vannforbruket med 85 prosent når fly vaskes.

En annen del av KLMs bærekraftstrategi er å redusere antallet korttidsflyvinger. Fra 29. mars 2020 vil KLM erstatte en av sine daglige turer mellom Brussel og Amsterdam Airport Schiphol med plasser ombord på Thalys høyhastighetstog. 

Beslutningen om å redusere antall flyreiser fra fem til fire per dag på ruten Brussel-Schiphol, i kombinasjon med det forbedrede Air&Rail-produktet ombord Thalys, er ett ytterligere bevis på flyselskapets arbeid for en bærekraftig fremtid for flyindustrien.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.