Ny rapport: Treningssenterbransjen på vei tilbake etter pandemien

treningsstudio

Nye tall viser at bransjen i 2021 økte omsetningen fra 2020 men ligger fortsatt under forrige normalår 2019

Bransjen omsatte i 2021 for fem milliarder kroner, en økning på 134 millioner kroner fra 2020. Samtidig er dette en nedgang på 762 millioner kroner fra 2019.

– I 2021 var det i lange perioder mindre inngripende smittevernstiltak sammenlignet med året før. Derfor er det ikke overraskende at bransjen økte omsetningen. Samtidig er omsetningen i 2021 15 prosent lavere enn 2019, som var forrige normalår, sier Mee Eline Erikson, bransjedirektør for Virke Aktiv Helse.

Fjerningen av smittevernsrestriksjoner betyr at bransjen nå planlegger for ordinær drift. Sentre som har måttet prioritere overlevelse under pandemien kan igjen tenke vekst og utvikling. I likhet med mange andre bransjer må også treningssentrene tilpasse seg de nye forbrukermønstrene.

– I kjølvannet av pandemien har norsk økonomi opplevd en vridning tilbake til kjøp av tjenester foran varer. Det gir treningssentre landet rundt et godt grunnlag for økt omsetning. En ny utfordring som bransjen må håndtere er økte priser på strøm, mat og renter og hvordan dette vil slå inn på nordmenns pengebruk, sier Erikson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.