GROHE investerer 5 millioner euro i fargeteknologi og skaper nye arbeidsplasser

grohe

GROHE investerer i fargeteknologi for dusjhoder og dusjsystemer. Satsingen har så langt generert 27 nye arbeidsplasser ved GROHEs anlegg i Lahr. I løpet av de siste tre årene har GROHE investert rundt € 15 millioner på ny teknologi og infrastruktur.

Målet med investeringene er å oppnå en CO2-nøytral produksjonsprosess fra 2020 på alle de fem fabrikkene til GROHE.

GROHE annonserte nylig at de vil investere i deres fabrikk i Lahr. Det er fra denne fabrikken GROHEs sanitetseksperter driver det globale kompetansesenteret for dusjhoder og dusjsystemer. Under et fabrikkbesøk avslørte GROHE-administrerende direktør Thomas Fuhr at de vil implementere PVD-teknologi innen utgangen av 2019. Teknologisatsingen, som utgjør cirka fem millioner euro, vil også skape nye arbeidsplasser.

– Takket være innføringen av PVD-teknologi vil produksjonen i Lahr være i tråd med de globale forbrukertrendene. Vi vil også kunne utvide sortimentet vårt, med dusjhoder og dusjsystemer i farger som lar kunder skreddersy deres eget baderomsdesign. Med denne investeringen øker vi også produksjonshastigheten, noe som skaper bedre forutsetninger for at vi får produkter med nye GROHE-farger raskere på markedet, sier Thomas Fuhr.

Fabrikken i Lahr leverer hele den globale produktporteføljen av dusjhoder og dusjsystemer med rundt 1.300 forskjellige produktvarianter. Som teknisk leder innen sanitærindustrien investerer GROHE kontinuerlig i utvidelsen av sine fem fabrikker over hele verden. I løpet av de siste tre årene er 15 millioner euro investert i Lahr-fabrikken. Fabrikken er utstyrt med avansert teknologi med mer enn 100 automatiserte prosesser og samarbeidsroboter.

– Fabrikken i Lahr er utstyrt med den nyeste teknologien i sanitærbransjen. Med PVD-teknologien vil produksjonsnivået til våre dusjhoder og dusjsystemer økes ytterligere. Lahr er ikke bare en fabrikk i våre øyne, det er en attraktiv arbeidsplass i regionen og med denne investeringen fortsetter vi å støtte innovasjonsarbeidet og gir mulighet for fabrikken til å vokse. I løpet av de siste fem årene har antall GROHE-ansatte i Lahr økt med 20 prosent, og vi er nå opp mot 750 personer, sier Hans-Martin Souchon, anleggssjef i Lahr.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.