Ford med gigantisk elbil-investering i Rivian

ford

Rivian har annonsert at Ford Motor Company har investert 500 millioner dollar i selskapet. I tillegg til investeringen, har selskapene besluttet å jobben sammen om å utvikle en helt ny neste generasjon batterielektrisk bil til Fords voksende elektrifiserte produktsortiment, basert på Rivians «skateboard-plattform».

– Dette strategiske partnerskapet markerer en milepæl i overgangen til en bærekraftig mobilitet, sier grunnlegger og CEO i Rivian, RJ Scaringe. Ford og styreformann Bill Ford har lenge vært blant dem i bilindustrien som har satt bærekraft høyt på agendaen. Vi gleder oss til å kunne bruke vår teknologi til å få flere elektriske kjøretøy ut på veien, sier grunnlegger og CEO i Rivian, RJ Scaringe.

– Vi gleder oss til å bli partnere og investere i Rivian. Vi har blitt kjent med og respekterer Scaringe, og vi har et felles mål om en mer bærekraftig fremtid for bilindustrien. Dette må skje gjennom innovasjon, sier styreformann i Ford Motor Company, Bill Ford.

Rivian har allerede utviklet to helt nye biler: 5-seters R1T pickup og 7-seters SUVen R1S. Begge vil ha mer enn 640 kilometers rekkevidde (400 miles målt etter amerikansk standard) og ha en uslåelig kombinasjon av ytelse, offroad-egenskaper og nytte. Disse skal lanseres sent i 2020.

– Ford fortsetter sin overgang til nye former for intelligente kjøretøy og mobilitetsløsninger. Med dette partnerskapet med Rivian får begge parter en ny tilnærming til dette. Vi tror også at Rivian kan dra nytte av Fords industrielle ekspertise og ressurser, sier CEO og president i Ford Motor Company, Jim Hackett.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.