Dyster start på året: Konkursene øker fremdeles

skatt

Det nye året innledes med en kraftig økning i antall konkurser sammenliknet med samme måned i fjor. I januar var det totalt 406 konkursåpninger, en økning på 12 prosent. Månedens største konkurs, som også trolig blir en av årets største konkurser, var Top-Toy Norge AS. 

I løpet av 2018 gikk flere norske aksjeselskaper konkurs enn på flere år. Dette året startet med 406 konkursåpninger blant norske aksjeselskaper sammenliknet med 362 i januar i fjor og 348 i januar 2017. Ser vi til det siste halvåret har konkursene økt fem av de siste seks månedene.

– Vi ser en fortsatt økning i antallet konkurser, og en markant økning fra januar i fjor. Det er vanskelig å dra noen konklusjoner basert på én måned, men vi ser helt klart at trenden fra i fjor fortsetter, og det blir viktig og spennende å følge utviklingen i 2019, sier daglig leder i Creditsafe, Per Fjærestad. 

Den største konkursen denne måneden, sett til omsetning, rammet leketøysforhandleren Top-Toy Norge AS. Selskapet hadde i 2017 en omsetning på over 852 millioner kroner. Det danske moderselskapet Top-Toy A/S gikk konkurs mot slutten av fjoråret, og det norske selskapet har forsøkt å få nye eiere, men har ikke lyktes.

Den andre største konkursen i januar var FRC Nordic AS, leverandør av prosjekter innen armering, betong og forskaling. Seneste årsregnskap viser en omsetning på over 48 millioner kroner. Nummer tre på listen er byggefirmaet Nicuconstruct AS, med en omsetning på nærmere 45 millioner kroner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.