Elektrisk sparkesykkel i fremtidige Kia-modeller

kia

Hyundai har utviklet en prototype på en elektrisk sparkesykkel. Planen er å integrere sparkesykkelen i fremtidige modeller fra Kia og Hyundai for å tilby kundene såkalt «last mile»-mobilitet. Den nye modellen er basert på et konsept som ble vist på messen CES i 2017.

Montert I bilen vil sparkesykkelen lades automatisk under kjøring, og være fulladet og klar til bruk ved parkering. Enkelt å kjøre videre med sparkesykkelen for eksempel i byer der parkering er vanskelig.

Den nye prototypen har fått bakhjulsdrift som gir bedre sikkerhet og stabilitet da vekten er flyttet bakover. Fronthjulet har fått fjæring for bedre kjørekomfort.. Den elektriske sparkesykkelen har et 10.5 Ah lithium batteri, som gir toppfart på 20 km/t og rekkevidde opp mot 20 km på en lading.

Sparkesykkelen er lettere og mer kompakt enn andre tilsvarende produkter på markedet, og er sammenleggbar. Med vekt på bare 7,7 kg er den enkel å bære med seg.  

Sparkesykkelen har et display som viser batteristatus og fart, og er utstyrt med stilige LED lys foran og bak. For videre utvikling planlegges et regenerativt bremsesystem for å øke rekkevidden med 7%.

En studie fra McKinsey & Company viser at trenden for ‘Last Mile”-mobilitet er økende, og at markedet i USA, Europa og Kina er forventet å vokse til 500 milliarder dollar innen 2030.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.