Willy Oftedals Ærespris vil ha hjelp til å finne kandidater

konsert live

Kjenner du noen som står på for at barn og unge skal få drive med musikk, rock, pop eller hip hop? En som stiller opp mer enn de fleste, som ordner med øvingslokale og oppmuntrer unge artister når det butter imot?

Rock Mot Rus-arrangørene på Andøya vil gjerne vite om hvem som er din hverdagshelt der du bor. De jakter på den neste mottaker av Willy Oftedals Ærespris, den niende i rekken.

12. -14. april går Rock Mot Rus-festivalen av stabelen på Andøya for 37. gang, og Willy Oftedals Ærespris deles ut. Prisen har fått navn etter festivalens legendariske festivalsjef som døde bare 52 år gammel i 2010.

Trofé
Nå ønsker Juryen seg kandidater til den niende utdelinga.
Prisen består av 5000 kroner, en diplom og bronsjestatuetten «Willy», utarbeidet av en av Willy Oftedals nære venner, Svein Spjelkavik, og støpt av Kristiania Kunst- & Metallstøberi, som også hvert år støper troféene til Spellemannsprisen.

Prisen ble delt ut for første gang i 2011. Da var det Harstad-mannen og ungdomsradiogründeren Reidulf Solbakken som fikk prisen. Siden da har prisen blitt delt ut til verdige deltakere i hele landet. Sist i 2018 til Roy-Arne Westermann fra Kjøpsvik for sitt engasjement for ungdom i Kjøpsvik, både som musikklærer og en sentral tilrettelegger for ungdomsaktiviteter. Prisen kan utdeles til personer som har gjort en aktiv innsats for ungdom, unge musikere, eller – aller helst – en kombinasjon av de to tingene.

Vil minnes Willy
– Den største grunnen til at Rock Mot Rus ble så betydningsfull for musikklivet i nord, het Willy Oftedal, og han var festivalsjef i 29 år, før han tapte kampen mot kreften i 2010. Derfor opprettet vi i 2011 Willy Oftedals Ærespris, for å hedre Willys minne, og samtidig gi velfortjent honnør til andre som ham. Prisen er nasjonal, og vil bli delt ut hvert eneste år under Rock Mot Rus-festivalen på Andenes, sier Krey.

Tidligere vinnere:

2011: Reidulf Solbakken, Harstad

2012: Tore Arholm Tobiassen, Stavanger

2013: Tonje Unstad, Liland

2014: Tore Mathisen Grøtte, Alta

2015: Trond Lind-Hansen, Andenes

2016: Per Inge Olsen, Nesseby

2017: Øystein Bjørstad Lindbeck, Sortland

2018: Roy-Arne Westermann, Kjøpsvik

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.