Volkswagen forplikter leverandører til bærekraft

volkswagen

Volkswagenkonsernet innfører fra 1. juli 2019 en rangering av underleverandørenes bærekraftighet. Samarbeidspartnere i hele leverandørkjeden blir undersøkt med tanke på menneskerettigheter, miljøvern og korrupsjon.

– Vi er overbevist om at et bærekraftig nettverk av leverandører er en garanti for forretningssuksess i det lange løp. Bærekraft blir en avgjørende businessfaktor, sier dr. Stefan Sommer, styremedlem med ansvar for komponenter og innkjøp hos Volkswagen.

Bærekraften vurderes i første omgang på bakgrunn av et spørreskjema og medfølgende dokumentasjon av de aktuelle forholdene. Svarene og dokumentene vurderes av en kvalifisert tredjepart. Ved tvil blir det foretatt kontroller på stedet. Avdekkes det mislighold innen miljø, sosiale forhold eller korrupsjon, vil det føre til at kontraktene avsluttes.

Om gjennomføringen av disse standardene i en ofte lang og forgrenet leverandørkjede sier Hiltrud D. Werner, styremedlem med ansvar for integritet og jus: – Vi er bevisst vårt ansvar for trinnene i leverandørkjeden. Et krav om bærekraftstandarder og integritet er bare mulig å få til med våre direkte forretningspartnere. Derfor benytter vi denne rangeringen av leverandører som et prioriteringspunkt, slik at våre kontraktspartnere bruker våre krav videre overfor sine partnere.

Kravene om bærekraft er beskrevet i den nye «Code of Conduct» for forretningspartnere, som er bindende for alle selskap i leverandørkjeden. Her refereres det til respekt for menneskerettigheter, krav til HMS, miljøvern og kampen mot korrupsjon.

I nesten ett år har Volkswagengruppen forberedt sine forretningspartnere på denne bærekraftrangeringen med informasjon, møter og workshops. Nå blir det gjennomført trinnvis for de respektive merkene og regionene. For fremtiden er det også planlagt å inkludere CO2-utslipp i denne rangeringen, og inkludere det i tildelingsprosesser. Dette er en del av dekarboniseringen i Volkswagengruppen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.