Virke: Større nedgang i matprisene enn ventet

virke matpris

Tall fra SSB viser at matprisene sank med 0,8 prosent fra september til oktober 2018. De siste 12 månedene har matprisene økt med 2,3 prosent, mens konsumprisindeksen har økt med 3,1 prosent.

Matprisene følger faste svingninger gjennom året, der påske, jul og skolestart er typiske tilbudsperioder, mens prisene vanligvis justerer seg etter jul og påske, og om sommeren.

– Det er ikke uvanlig at matprisene synker fra september til oktober. De siste frem årene har matprisene gått ned med gjennomsnittlig 0,3 prosent i denne perioden. En nedgang på 0,8 prosent er med andre ord større enn ventet, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Konsumprisindeksen sank med 0,2 prosent forrige måned, og ifølge SSB bidro prisutviklingen på mat til denne nedgangen.

– Matprisene har steget mindre enn prisene for øvrig i lang tid, fortsetter Størksen. De siste 12 månedene har matprisene steget med 2,3 prosent totalt, mens konsumprisindeksen økte med 3,1 prosent. Ser vi på de siste to årene, har matprisene kun steget med 1,2 prosent. Dette er klare tegn på at konkurransen i dagligvaremarkedet er tøff, avslutter Størksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.