VIDEO: Prince – Nothing Compares 2 U (Studio versjon)

prince warner

Dette er gledelige nyheter til Prince-fans. I går ble en ikke tidligere utgitt versjon av ikoniske «Nothing Compares 2 U» utgitt. Forvalterne av The Prince Estate har, i samarbeid med Warner Bros. Records gjort en studioinnspilling fra 1984 tilgjengelig.

Denne versjonen ble gjort i Flying Cloud Drive «Warehouse» i Eden Prairie med Princes mangeårige tekniker Susan Rogers, og er – med unntak av Susannah Melvoin og Paul «St. Paul» Peterson på bakgrunnsvokal – i sin helhet komponert, arrangert og fremført av Prince. Det er i tillegg lagt på saksofon av Eric Leeds. Låten ble en massiv hit med Sinéad O’Connor i 1990, og selv om Prince aldri ga ut en studioversjon så har han fremført den live ved flere anledninger.

– Jeg fant 2’’ tapen i arkivet i forbindelse med at en inventaroversikt for 1984. Etter å ha hentet kjeven opp fra gulvet tok jeg tapen med opp og digitaliserte den. Selv en røff mix var god nok til å indikere at dette var noe helt spesielt, sier Michael Howe, som er The Prince Estates offisielle hvelv-arkivør.

Christer Falck, norsk Prince-fan og ekspert, er også entusiastisk over oppdagelsen og utgivelsen av studio-versjonen av Prince – Nothing Compares 2 U.

– Dette er selveste the missing link i Prince-kolleksjonen. Den er originalt skrevet til Princes eks-forlovede Susanna Melvoin, og til bandet The Family, men Sinead O’Connor gjorde den til tidenes største (!) Prince-hit i 1990. Dette er en låt han har spilt mer eller mindre kontinuerlig live siden 1990, men dette er første gang den dukker opp i studioversjon. Låta er spilt inn mens Princes kreativitet peaket sommeren 1984, i hans hjemmestudio i Minneapolis. Dette er så stort! Det kan sammenlignes med at Macca hadde dratt fram den «egentlige» versjonen av Strawberry Fields Forever. Og det sjuke er at hvelvet til Prince inneholder flere tusen låter. It ain’t over, sier Christer Falck.

Det finnes i tillegg en, tidligere ikke vist, video med opptak av Prince & The Revolution som øver inn koreografi, i samme lokale, samme sommer. Øvingen ble filmet for Prince som en del av hvordan de øvet inn sine liveopptredener, og er inkorporert i en video regissert av Andrea Gelardin og Rugh Hogben. Den gir et innblikk i hvor dedikert Prince var, selv når det ikke var et publikum tilstede.

Se videoen Prince – Nothing Compares 2 U (Studio versjon) her:

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.