Vidar Lønn-Arnesen klar med helt ny serie programmer om Ti i Skuddet

bauer

Året er 1970 og Vidar Lønn-Arnesen reiste land og strand rundt for å lage Ti i Skuddet. Lønn-Arnesen & Co fylte samfunnshus, gymnastikksaler og aulaer med ungdommer som lengtet etter ny og spennende popmusikk.

Nå nøyaktig 50 år etter lager Lønn-Arnesen nyinnspillinger av programmet som er døpt Tid i Skuddet, og som sendes på Radio Vinyl.

– Ungdommene satt der og var veldig forventningsfulle. Mange av artistene vi spilte for dem var helt i starten av sin karriere, og Ti i skuddet var det eneste programmet i Norge hvor man fikk høre de nye platene, forteller Lønn-Arnesen.

Konseptet var enkelt. To ungdomsjuryer på to forskjellige steder i landet stemte på sine favoritter. De mest populære poplåtene, både norske og utenlandske, ble på denne måten rangert i det som ble kalt Norges eneste smaksbarometer.

Vidar Lønn-Arnesen, som i 1970 var en ung mann på 30 år, minnes at Ti i skuddet ble godt tatt i mot hvor enn de kom.

– Køene for å være med og stemme med mentometerknappene var lange. Om man var ung på 70-tallet og interessert i popmusikk, da var Ti i skuddet noe man måtte få med seg om man ville høre siste nytt, forteller han.

Radioveteranen som nylig rundet 80 år sier han ikke helt så for seg at han skulle lage programmet på nytt et halvt århundre senere.

– Nei, det drømte jeg aldri om. Vi hadde det så moro og var bare opptatt med det vi holdt på med. Man tenker jo ikke at det kommer en tid etter dette når man er så ung, sier jubilanten, som fylte år 22. juni.

I sommerens første episode av Tid – i skuddet må vi skru tiden helt tilbake til 5. juni året 1970. Det er altså nøyaktig 50 år siden unge musikkglade møtte opp for å stemme over hvilke artister de mente fortjente en plass på toppen av Ti i Skuddet.

De oppmøtte ga sine poeng ved å trykke på en mentometerkapp, og mentometeret viste i prosent hvor mange som trykket hver gang. Vidars kone Tove er fremdeles med i programmet og leser opp poengene. Akkurat slik hun gjorde det på 70-tallet.

Musikken som falt best i smak denne dagen kom fra Frijid Pink, som endte på førsteplass med 166 poeng. På topp 10-listen fikk de selskap av andre kjente navn som Black Sabbath, Creedence Clearwater Revival og Stevie Wonder.

Vidar Lønn-Arnesen håper at Tid – i skuddet kan friske opp de beste minner for alle som var unge på 70-tallet, og skape den samme begeistringen hos dagens lyttere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.