Victoria fra Tromsø blir ny fiskeriutsending i Kina

Victoria Braathen

Victoria Braathen (34) blir Sjømatrådets nye fiskeriutsending i Kina fra sommeren 2018. Hun tar over stafettpinnen fra Sigmund Bjørgo (39) som har vært utsending i Kina siden 2011.

Braathen har vært ansatt som rådgiver på markedsadgang i Norges sjømatråd siden 2016, men har for tiden permisjon fra sin stilling for å jobbe ved EFTA-sekretariatet i Genève. Sommeren 2018 tar hun med seg sin samboer og flytter fra Tromsø til Shanghai for nye oppgaver i Sjømatrådet.

Les også:  Ny revolusjonerende kjøkkenmaskin: Kenwood tar baking til nye høyder

– Jeg gleder meg utrolig mye til å ta fatt på denne utfordringen. Vi er inne i en spennende tid for norsk sjømat i Kina. Kina er et viktig marked for norsk sjømat, og etter normalisering av relasjoner ligger alt til rette for videre utvikling av sjømathandelen. Det er et stort vekstpotensial for både laks og torsk, men også andre arter fra norske farvann, forteller Braathen, som denne uken er på plass i den kinesiske havnebyen Qingdao, der verdens nest største sjømatmesse går av stabelen på onsdag.

Les også:  Apple-sjefen: - Apple Watch og iPad kan gi deg bedre helse

Braathen, som kommer fra Tromsø, er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen med spesialisering innen handelsrett og internasjonal havrett. Gjennom blant andre nordområdekonferansen Arctic Frontiers har hun i flere år arbeidet med å utvikle internasjonale møteplasser. Victoria Braathen har også erfaring som politisk rådgiver i Nærings- og fiskeridepartementet og Tromsø kommune.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.