– Vi har ventet lenge nok på pensjon fra første krone

Handel og Kontor i Norge

Høyre-regjeringen og Frp har nylig gjort kjent at de vil innføre pensjon fra første krone fra 2023. HK i Norge vil ikke at medlemmene skal fortsette å tape penger så lenge.

– Dette har vi i Handel og Kontor jobbet knallhardt for i mange år. Det er bra at høyresida endelig har lyttet til oss, for regjeringa har trenert dette i mange år. Det er bra det kommer, men det er ingen grunn til å vente til 2023 med å gi våre medlemmer pensjon fra første krone, sier forbundsleder i HK i Norge, Christopher Beckham.

Han mener urettferdigheten ikke bør fortsette i to år, og er glad for at Arbeiderpartiet sier at de nå vil legge inn et lovforslag i saken om at det må gjelde fra 2021.

– Hvis våre medlemmer, Kari og Ali, må vente til 2023, vil de fortsette og tape tusenvis av kroner de neste to årene fordi Høyresida vil de skal fortsette å vente. Vi ber politikerne om å vedta dette nå, sier han.

Dette er pensjonshullene som nå skal tettes
Ordningen med obligatorisk tjenestepensjon i privat sektor er i dag slik at du er sikret å få pensjon først av de pengen du tjener etter å ha tjent vel hundre tusen kroner. De som jobber under 20 prosent stilling, får heller ikke rett til pensjon. Dette har HK jobbet for å endre. Det er dette Høyreregjeringa og Frp nå vil endre.

– Jeg vet ikke om det er tilfeldig at høyresida har fått øynene opp for dette kravet fordi det er valgår i år. Seinest rett før jul stemte høyresida i mot dette i Stortinget, da Arbeiderpartiet foreslo det, så vi er jo overrasket over at de har snudd, sier Beckham.

Han er klar på at det ikke skal hindre ham i å glede seg over at alle medlemmer, også de under 20 år, medlemmer som jobber deltid, og medlemmer som ikke har fått pensjon før etter de første 100.000 kronene de har tjent, nå vil få det.

Dette har vi jobbet for i mange år, og vi er glade for å ha fått gjennomslag for kravet vårt, sier Beckham.

Likevel undrer han seg over hva som er grunnen til at det ser ut som at vi ikke skal få se innholdet i forslaget før valget. Det gjør ham litt bekymret.

– Når dette blir vedtatt vil det være en seier for unge, deltidsansatte, kvinner og hele arbeidslivet, sier forbundslederen.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.