– Vi har et ansvar

elkjøp

Vi får stadig tilgang til elektronikk som gjør livene våre enklere. Men parallelt med en teknologisk utvikling i rekordfart, er det flere som faller utenfor.

– Hvis Elkjøp selger produkter som folk ikke forstår, er det vårt ansvar å legge til rette for at folk får den hjelpen og kunnskapen de trenger, sier Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp.

Siden oppstarten i 1962 har Elkjøp lært mye om hvilke behov og utfordringer nordmenn har knyttet til teknologi. Hvert år investerer Elkjøp rundt 60 millioner kroner i opplæring av sine medarbeidere. Det inkluderer Nordens største opplæringsmesse, Campus, hvor leverandører gir Elkjøps ansatte opplæring i de nyeste produktene.

– Teknotrøbbelundersøkelsen viser at det er stor variasjon i nordmenns digitale kompetanse. Vi møter mange av dem som sliter i våre butikker hver eneste dag. Her kan vi bidra til å ufarliggjøre og gi opplæring i ny teknologi. Med mer enn 20 millioner besøkende årlig, er Elkjøps butikker en uvurderlig møteplass, mener Bergly.

Elkjøp har også opprettet et eget fond, Elkjøpfondet, som gir opplæring, produkter og rådgivning til dem som sliter eller mangler tilgang til teknologi. Fondet gir også pengestøtte til andre som jobber med å tette teknologiske gap.

– Røde Kors har mottatt støtte for sitt viktige arbeid med å drive opplæring i digitale verktøy for eldre gjennom prosjektet «Digital senior», forteller Bergly.

Eksempler på andre prosjekter Elkjøpfondet har støttet er «Nettverk etter soning», som hjelper tidligere innsatte i fengsel til å møte den digitale hverdagen, og interessegruppen ISE som jobber for at flere synshemmede skal få opplæring i hvordan de kan bruke teknologi i hverdagen.

Bergly mener flere aktører må gjøre en innsats hvis man skal gjøre noe med det teknologiske utenforskapet.

– Elkjøp er bare én aktør. Skal vi tette gapet, må vi være flere krefter som jobber sammen. Vi er bare en liten del av løsningen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.