Verdens vanndag: Slik reduserer du vannforbruket

drikkevann

22. mars er FNs internasjonale vanndag. Dagen ble etablert for å fremheve betydningen av at ferskvann håndteres på en bærekraftig måte. I Norge er tilgangen til ferskvann nesten uendelig.

Men en rekordvarm sommer kombinert med økt forbruk har ført til uvanlig lave grunnvannsnivåer, og derfor bør selv nordmenn vurdere vannforbruket. SodaStream gir deg derfor fem enkle tips til hvordan du kan redusere vannforbruket.

Grunnvannsnivåene i Norge er uvanlig lave etter hetebølgen sist sommer, noe som kan føre til vannmangel for enkelte husstander. For at grunnvannsnivåene skal gjenopprettes, kreves det mye nedbør de kommende månedene. Men en reduksjon i vannsløsingen vil også gjøre at grunnvannsnivåene stabiliseres raskere. I forbidelse med Verdens vanndag ønsker SodaStream derfor å komme med råd om hva nordmenn kan gjøre for å bidra til et mer bærekraftig vannforbruk.

– Hos SodaStream arbeider vi hele tiden for en mer bærekraftig verden. Vi synes at Verdens vanndag er et flott initiativ som setter søkelys på noe enormt viktig – vårt forbruk av ferskvann. Produktene våre bygger på at vann forbrukes, men sammenlignet med alternativene er SodaStream mer bærekraftig. Med disse tipsene håper vi å kunne hjelpe flere til å redusere vannsløsingen i hverdagen, sier Michele Fitzwilliams, nordisk markedsdirektør hos SodaStream.

For å hjelpe nordmenn til en mer bærekraftig livsstil, har SodaStream derfor utviklet fem tips til hvordan alle enkelt kan redusere vannforbruket i hverdagen.

1. Steng av dusjen mens du såper deg inn

Ved å stenge av vannet mens du såper deg inn, kan du redusere vannsølet med flere liter hver gang du dusjer. En dusj på bare tre minutter tilsvarer hele 36 liter vann.

2. Ikke vask opp under rennende vann

Mange lar kranen stå og renne mens de vasker opp, noe som krever store mengder vann. En enkel måte å redusere vannforbruket på, er derfor å fylle en mindre balje isteden og vaske opp i den.

3. Unngå å kjøpe vann på plastflaske

At plastflasker er en stor miljøtrussel, er noe de fleste er klar over. Det mange likevel ikke vet, er at det kreves store mengder vann for å produsere en plastflaske. Fremstillingen av en plastflaske krever nemlig minst samme mengde vann som flasken deretter fylles med1. Et bedre alternativ er å lage ditt eget boblevann med en kullsyremaskin.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.