– Verdens mest spennende jobb er ledig

forut

For tredje gang i historien skal bistandsorganisasjonen FORUT ansette generalsekretær. FORUT er en norsk bistandsorganisasjon som jobber med sosial mobilisering og bekjempelse av fattigdom i Sri Lanka, India, Nepal, Sierra Leone, Malawi og Zambia.

FORUTs oppdrag er å mobilisere, organisere og gjøre folk, spesielt kvinner og barn, i stand til å utvikle sitt potensial. Nå er toppjobben i bistandsorganisasjonen snart ledig.

– Dette er verdens mest spennende jobb. Det beste med å være generalsekretær i FORUT er at man jobber med saker som har betydning for folk. Å reise ut for å møte mennesker, både gode kollegaer og folk på grasrota som du ser opplever positiv forandring, har vært en enorm berikelse for meg. Dette er mer enn en jobb. Du er med på noe som er mye større enn deg sjøl, sier avtroppende generalsekretær Morten Lønstad.

Han har 13 år bak seg som generalsekretær og har tidligere både jobbet med kampanjer og informasjon og vært stedlig representant for organisasjonen på Sri Lanka. Han har vært i FORUT siden 1988. Nå går han av med pensjon.

– Det er en fordel å være glad i folk. For meg er det meninga med livet; å kunne bety noe for andre, sier Lønstad.

Allsidig leder og lagspiller
Styreleder i FORUT, Paul Henrik Kielland, håper på mange gode søkere.

– Vi er ute etter en allsidig leder og lagspiller. FORUT må ha en generalsekretær som spiller andre gode og får det beste ut av alle ressurspersonene som jobber her. Også er det viktig at personen er strategisk og klarer å navigere FORUT i et bistandslandskap som er i endring, sier Kielland.

Passe stor organisasjon
FORUT holder til på Gjøvik med et avdelingskontor i Oslo og har totalt 16 ansatte. Det gjør at man kommer tett på hverandre, mener Lønstad.

– Her er det veldig dyktige kollegaer som er idealistiske og jobber mot det samme målet. Og dette er en passe stor og oversiktlig organisasjon. Samtidig som vi har store ambisjoner og jobber med store og viktige temaer, er ikke forholdene større enn at du føler at du er nær både de ansatte og partnerorganisasjonene i Asia og Afrika. Det er et personlig, nesten familiært preg på FORUT som organisasjon, sier Lønstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.