Varsler verdensrekord i Vikersund

skihopping

Bookmakerne varsler ny verdensrekord i Vikersund, men tror en østerriker snyter nordmennene for seieren i Raw Air. 

Etter en uke med konkurranser i Norge, har hoppeliten endelig landet i Vikersund. Gjennom tre konkurranser i monsterbakken, skal vinneren av historiens tredje Raw Air-turnering kåres.

– Dette blir en folkefest uten like. I Vikersund kan alt skje, men størst spenning knytter det seg selvfølgelig til om det blir ny verdensrekord i løpet av helga. Vær og temperatur er helt avgjørende faktorer for om det blir rekordforhold i bakken, men både vi og spillerne våre har troen på ny bestenotering. Vi er imidlertid litt usikre på om det blir en nordmann som sitter med rekorden søndag kveld, smiler analytiker Fredrik Fodnes i spillselskapet ComeOn!

Østerrikske Stefan Kraft og japanske Kobayashi er bookmakernes favoritter til å vinne Raw Air-turneringen. Begge med 3.00 i vinnerodds, nærmest følger Robert Johansson (28) med 6.00 i vinnerodds.

– Det er knyttet store forventninger til om Kraft igjen kan sette ny verdensrekord. Han har jo rekorden for lengst hopp i både Vikersund og Planica, og er i «pole position» før avslutningshelga. Men både Kobayashi og Robert Johansson er på skuddhold. Det er mange poeng som skal deles ut, og det skal ikke mer enn ett mislykket hopp til før situasjonen er snudd på hodet. Vi krysser fingeren for Johansson, men jeg tror likevel mest på Kraft, sier analytiker Fodnes.

Oddsmarkedet fungerer som en temperaturmåler på grasrota, og gir tradisjonelt sett en god indikasjon på hva som blir utfallet av større nasjonale begivenheter. ComeOn! setter odds på om det blir hoppet over gjelden verdensrekord – 253,5 meter – i Vikersundbakken i løpet av helga.

ComeOn!s vinnerodds på Raw Air:

Stefan Kraft                3.00
Ryoyu Kobayashi       3.00
Robert Johansson      6.00

Blir det hoppet over 253,5 meter i Vikersund 15-17. mars?
Ja    5.00
Nei  1.10

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.