Vant 12 medaljer i Nordens største matkonkurranse

q-meieriene

I en av Nordens største matkonkurranser tok Q-Meieriene og Kavli med seg 12 medaljer hjem i kofferten i konkurranse med over 900 forskjellige meieri- og osteprodukter.

«International Food Contest» arrangeres årlig i den danske byen Herning, hvor produsenter fra hele Norden sender inn sine produkter til bedømming fra en sammensatt internasjonal jury.

I dommerpanelet på «International Food Contest» i år sitter fire personer fra produktutviklingsavdelingen til Kavli og Q-Meieriene. 

– Det å få være med i juryen i en slik internasjonal konkurranse er en stor tillitserklæring til oss som produktutviklere og fagpersoner. For oss er det kjekt å møte andre fagfolk fra bransjen og være delaktige i bedømmelsen av ost og meieriprodukter fra våre kolleger på tvers av landegrenser, sier direktør for innovasjon og produktutvikling, Annette Waage Jung.

I årets konkurranse kjemper over 900 meieri- og osteprodukter fra store og små nordiske aktører om de gjeve utmerkelsene i sine respektive kategorier. Hele 63 produkter til vurdering i Skyr-kategorien viser at det er mange om beinet.

– Som små aktører innen meieri og ost betyr det mye å få anerkjennelse for at man gjør noe riktig med produktene. Med fire sølv og åtte bronse viser vi at produktene våre holder høy kvalitet også i konkurranse mot store internasjonale aktører. Det gir oss en oppriktig stolthet i alt arbeidet vi legger ned hver eneste dag, sier Kristine Aasheim, adm.dir. i Kavli.

– Det ble ingen gullmedaljer i år, noe som viser at vi fortsatt har forbedringspotensial. I Q-Meieriene mener vi nemlig at det alltid finnes bedre måter å gjøre ting på for å gi forbrukerne de beste produktene, tilføyer Q-sjef Bent Myrdahl.

I bedømmelsen av produktene i konkurransen vurderes alt fra kvalitet på emballasje, konsistens, lukt og smak. Det er høye krav for å utmerke seg i toppsjiktet og selv om smaken leverer kan en liten ripe eller feilplassering av datostempel trekke totalvurderingen ned. 

– Det er med sommerfugler i magen at vi deltar i slike konkurranser. Bedømmelsen er streng og holder høye krav – mange vil nok se likhetstrekk fra vinsmaking. Selv om totalvurderingen står høyest i konkurransen er det viktig at vi leverer på smak og konsistens forbrukerne våre blir fornøyd med. Det nivået vi må holde for å nå opp i denne konkurransen, er det samme nivået våre forbrukere skal kunne forvente når de plukker med seg produktene våre fra butikkhyllene, sier Waage Jung.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.