Vannmelonsalget til himmels hos Obs Bodø!

vannmelon

Så langt i år har varmen ført til rekordsalg av is, og produsentene sliter med å dekke etterspørselen. Men iskrem er ikke den eneste varen som selger ekstra godt i varmen.

Varehussjef Thor Christian Larsen ved Obs i Bodø kan melde om svært godt salg av vannmelon så langt i år. Nesten 9 tonn har funnet veien ut av hyllene så langt i år.

– Det er tydelig at folk koser seg i varmen. Vi selger store mengder både hel og kuttet melon. Det er ikke så rart at det er blitt en sommerfavoritt. Vannmelon er saftig, sunn og søt – en sikker vinner for både store og små i varmen, sier Larsen.

Totalt har Coop solgt 2 300 tonn med vannmelon så langt denne sommeren.

– Vi bestiller inn mye hele tiden, det går mye frukt og grønt generelt, og vi ønsker selvfølgelig å tilby kundene, som også er våre medeiere, våre frisk frukt til gode priser, sier Larsen.

Ti gode grunner til å spise vannmelon:

1. Den sprø konsistensen gjør den til en perfekt ingrediens i salater og fruktsalater, men også til å spise naturell.
2. Frukten inneholder 91% vann og er en fin måte å unngå dehydrering i sommervarmen.
3. Frys terninger av vannmelon og bruk dem som isbiter i vannet.
4. Ikke kast frøene; de er perfekte å riste i ovnen og spise som snacks.
5. Vannmelon kan grilles. Temperaturen må være høy og grilltiden kort. Nyt den som dessert med vaniljeis til og hakket mynte, eller som tilbehør til middagen.
6. Vannmelon har flere familiemedlemmer, og den gule varianten smaker søtere og mer honningaktig enn den røde klassikeren. Den er uten kjerner og er fantastisk fin i salater sammen med rød vannmelon.
7. Ikke kast skallet! Mellom det røde fruktkjøttet og det grønne skallet ligger en kant som er lys, nesten hvit. Her ligger det masse næring og smak. Syltede vannmelonkanter er et herlig tilbehør til grillmat og mye brukt i USA.
8. Vannmelon er sunt: Ifølge det uavhengige helsenettstedet The world´s healthiest foods inneholder det knallrøde, sprø fruktkjøttet masse vitaminer og mineraler. Ifølge helsenettstedet bramat.no inneholder vannmelon store mengder lykopen og er derfor bra for hjertet og blodstrømmen i kroppen. Snakk om vidunderfrukt!
9. Vannmelon og ananas gir verdens beste jus. Denne blandingen kan også fryses til pinne-is.
10. Hul ut vannmelonen og bruk skallet som en bolle til fruktsalat, eller en sommerlig punch.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.