Utvikler skreddersydd PC for krypto-kremmere

komplett

I januar 2018 hadde Komplett Bedrift en vekst på 921 % i salget av grafikkort, sammenlignet med samme måned i fjor. Årsaken er graving etter kryptovaluta, og kremmere som til daglig driver i tradisjonelle bransjer (eiendomsmeglere, restauranter, sportsforhandlere m. fl.) hamstrer grafikkort og annet miningutstyr.

Nå har Komplett Bedrift utviklet PC-modellen Basic Miner til dette formålet.

– En ny generasjon «gullgravere» har våknet, og det blir spennende å se om vi er i starten av en ny industri, sier Stian Gabrielsen, direktør for Komplett Bedrift.

– Vi har fått mange nye kunder som et resultat av dette fenomenet, og salget av grafikkort og annet utstyr øker i takt med verdistigningen på Bitcoin og annen kryptovaluta. Om fenomenet vil holde seg, er vanskelig å spå, men det kommer fortløpende nye valutaer, og interessen er enorm, sier Stian Gabrielsen.

Komplett er Nordens største leverandør av skreddersydde PCer og i tillegg Nordens største leverandør av skjermkort. Etterspørsel fra bedriftskunder gjør at Komplett nå har utviklet PC-modellen «Basic Miner».

– Bedriftskunder som graver etter kryptovaluta er i stor grad unge kremmere som ser muligheter. De satser i ulike valutaer, og følger tett på utviklingen. Det finnes mange varianter av kryptovaluta, og noen krever spesiell maskinvare. Basic Miner er en startmodell-PC for mining. PC-en er satt sammen av fornuftige komponenter for å gi mest mulig ytelse for pengene. Den har plass til mange skjermkort, og god kjøling. PC-en fungerer også godt for andre formål enn mining, avslutter Stian Gabrielsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.