Utflyttingen fra Nordland fortsetter

boligmarked

I Nord-Norge falt folketallet med 393 i Finnmark, 600 i Troms og 912 Nordland i fjor, og Nord-Norges andel av befolkningen er nå nede i 9 prosent, opplyser Nettavisen.

Det er mange årsaker til fraflyttingen i Nordland til sør. Utdanning er en viktig årsak da flere av utdanningstilbudene som enkelte skoler og universitet bare finnes i Sør-Norge, særlig i Oslo. Også mange jobbmuligheter eksisterer bare i sør. Det betyr travle dager for flyttebyråene i Oslo og omegn.

Les også:  – Utbedring av norske veier kan spare liv

– Vi har utvidet vår virksomhet den siste tiden på tross av coronasituasjonen, vi har en økning i flyttelass både innen Oslo men også fra andre steder i Norge til Oslo, sier Damian Emin Farhan som er daglig leder i Tigerstaden Flyttebyrå i Oslo.

Oslo og Akershus står alene for over halvparten av befolkningsveksten i Norge, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Den største utflyttingsstrømmen går fra Troms og Finnmark. Deretter kommer Nordland og Sogn og Fjordane, sierseniorforsker Astri Syse i SSB til NTB.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.