TINE satser videre på pappbeger

tine

Siden midten av september har TINE testet lettrømme i pappbeger i KIWI-butikker over hele landet. Kundene tok det imot med åpne armer, men feil i produksjonen har ført til flere at flere opplevde at begrene ble myke.

TINE går derfor tilbake til rømme på plastbeger, mens de jobber for å utvikle en ny og bedre versjon av begeret. Bjørn Malm, som er bærekraftsjef i TINE, er tydelig på at dette bare skal være enn mellomperiode.

– Å jobbe med innovasjon og bærekraft blir ofte to skritt fram og ett tilbake. Resultatet fra testen på Kiwi er entydig: Folk ønsker mer miljøvennlig emballasje, og kjøpte mer rømme fra TINE enn noen gang før. Dessverre fikk vi problemer både med papplokket og at noen begre ble myke på grunn av fuktgjennomtrengning. Vi har derfor valgt å sette testprosjektet på pause, mens vi jobber på spreng sammen med leverandøren vår for å utvikle en bedre versjon av begeret, sier Malm.

Papp må være like bra som plast
I november 2019 var første del av den planlagte testperioden over og under evalueringen ble det tydelig at papplokket ikke fungerte optimalt. Det ble derfor bestemt å bytte til plastlokk i en mellomfase. Men dessverre viste det seg også at det kom for mange tilbakemeldinger på at pappen i selve begeret ble myk.

– Vi har hatt svært god dialog med kundene underveis. Dessverre har både butikkansatte og kunder opplevd at begeret ble mykt fordi det trakk til seg fukt. Skal vi klare å konkurrere ut plasten, må folk kunne stole på at alternativet er like bra. Vi velger derfor å utsette lanseringen av pappbeger på flere produkter til vi har et beger som fungerer bedre.

Satser enda hardere enn før
TINE satser videre på pappbeger, og ambisjonen er fortsatt å skifte fra plast til papp på alle begre så snart som mulig.

– I pilotperioden har vi fått utrolig verdifull læring i hele verdikjeden og forutsetningene er bedre enn noen gang for å utvikle et beger som er så funksjonelt som mulig og samtidig enda mer bærekraftig. Vi er allerede i gang med å utvikle dette begeret i tett samarbeid med våre emballasjeleverandører.

Retter en stor takk til KIWI-kunder
I TINE er motivasjonen høy for å utvikle flere og bedre bærekraftige emballasjeløsninger. Tilbakemeldinger fra rømmebrukere over hele Norge har gitt selskapet god hjelp på veien.

– Gjennom denne piloten har vi fått bekreftet at folk ønsker et bedre utvalg i bærekraftig emballasje. Vi er takknemlige for tilliten folk har vist oss ved å kjøpe det nye begeret selv om det ikke har vært helt optimalt. Vi har fått forslag til endringer og forbedringer for at folk skal bli fornøyd med begeret, det er verdifullt.

Han sier at oppmerksomheten rundt begeret har bidratt til at flere emballasjeleverandører nå ser på ulike pappløsninger. Bærekraftssjefen avslutter med å understreke at det er nødvendig at en stor aktør som TINE er med og bidrar til en mer miljøvennlig utvikling i bransjen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.