Tar gamerne på alvor

jobbaktiv

Marius Ruud (30), Jasan Singh (21) og Julie Øvrebø (26) har etablert bedriften Gamingkontakten.no. Trekløveret tar gamerne seriøst.

-Det finnes en gruppe ungdommer som omtales slik: Han sitte bare hjemme og gamer. Han har ingen venner, går aldri ut, og går ikke på skolen. Dette er gruppen som Gamingkontakten jobber med, sier Marius Ruud. Han fortalte om foretaket under Karriereveiledningskonferansen 2019 på Gardemoen denne uka.

Vil snakke med – ikke om gamerne
– Man snakker gjerne om denne gruppen ungdommer, men man snakker ikke med dem. Og det å trekke ut kontakten til Internett for disse ungdommene, kan samtidig være å trekke ut kontakten de har med kanskje sin eneste sosiale arena, sa Ruud. Han og medgründerne går på studiet for barnevern i Oslo. Gamingkontakten er en inngang til å snakke med spill-ungdommer, mener Ruud, Singh og Øvrebø, som alle tre selv er ivrige gamere.

Vil øve opp sosial kompetanse
– I stedet for å trekke ut ledningen kan vi invitere oss inn på ungdommenes arena. Det har vært økt fokus på ungdommer som spiller mye, men vi mener det mangler treffpunkt mellom unge gamere og voksne. Jeg kan logge meg på hjemme, sammen med den jeg vil spille med, og vi snakker sammen over mikrofon. Vi kan også arrangere samlinger for ungdommer, under veiledning av såkalte gamingkontakter. Slik kan vi skape en arena som kan utvikle ungdommene til å klare seg på andre sosiale områder, som å kunne komme seg på skolen, forklarer Ruud.

– Kanskje kan vi inspirere voksne til å snakke litt annerledes om disse ungdommene. Som: Han gamer mye ass, og har mange flotte venner i det miljøet, sier Ruud.

Roser initiativet
Ragnhild By er seniorrådgiver ved OsloMet – storbyuniversitet, hvor hun fra starten av har vært med på å bygge opp karrieretjenesten. Hun roser de unge gründerne for å være innovative. By sier at det er flere og flere eksempler at såkalte gamere gjør suksess i næringslivet, og at gamerne definitivt må tas på alvor.

– Jeg håper og tror at offentlige myndigheter vil se på tilbudet vårt med nysgjerrighet, og ta det i bruk, sier Jasan Singh til Jobbaktiv.no i forbindelse med presentasjonen av sitt tilbud.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.