Tannpleier beviste flyktingebarn var voksne – fikk sparken

tannlege

Den svenske tannpleieren Bernt Herlitz (57) arbeidet med å fastslå alderen til «flyktningebarn» i den svenske byen Visby der innvandrere får kontrollert tenner for korrekt aldersbestemming.

Tannpleieren oppdaget raskt at de fleste innvandrerne i virkeligheten var voksne menn som fikk opphold på falskt grunnlag.

– Jeg vil nok anslå at opptil 80% av dem åpenbart var voksne. Dette kan ses for eksempel på visdomstenner som var fullt vokst ut – noe som bare skjer hos voksne, sier Bernt til Samhällsnytt.

Bernt rapporterte funnene sine til Migrationsverket som istedenfor å utvise innvandrerne rapporterte den svenske tannpleieren til Folktandvården som igangsatte en undersøkelse av han. To uker senere fikk Bernt sparken etter 10 år som tannpleier.

Deretter ble Bernt Herlitz omtalt i svenske medier som «høyre-ekstremist». Nå står den tidligere tannpleieren i fare for å miste sitt bosted, ifølge Jihad Watch.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.