marius reikerås

LESERINNLEGG: Jan Christian Vestre og Terje Aasland er lovbrytere

Næringsminister Jan Christian Vestre og olje- og energiminister Terje Aasland er konstitusjonelle okkupanter og lovbrytere. Av: Marius Reikerås, menneskerettsjurist. Høyesterett kom, i storkammer,  den 11 oktober 2021 (HR-2021-1975-S)  enstemmig til at utbyggingen... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren tydeliggjør forventningene til Statkraft om fastprismarkedet

Med bakgrunn i den krevende situasjonen i kraftmarkedet har næringsministeren nylig hatt ekstraordinært foretaksmøte med Statkraft. Hensikten er å tydeliggjøre forventningene til selskapet i forbindelse med fastprismarkedet. – Norge og Europa er... Les mer »
fjordkraft

Statkraft og Fjordkraft forbereder fastpris til næringslivet fra nyttår

Statkraft forbereder tilbud om fastpriskontrakter til strømleverandøren Fjordkraft. Basert på slike kontrakter, er Fjordkraft innstilt på å starte salg av fastprisavtaler til sluttbrukere i bedriftsmarkedet fra begynnelsen av desember, med levering fra... Les mer »
FREYR Battery

FREYR Battery inngår avtale med Statkraft

FREYR Battery, en utvikler av ren, neste-generasjons produksjonskapasitet for battericeller, har inngått en bindende prinsippavtale med Statkraft, Europas største produsent av fornybar energi. Prinsippavtalen ventes å bli ferdigstilt som en langsiktig kraftkjøpsavtale... Les mer »