samer

LESERINNLEGG: Kjerkols uheldige holdninger til samenes rettigheter

Jeg satt morrakaffen i halsen da jeg leste hvordan helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol tolker samenes og urfolks rettigheter i ILO-konvensjon 169, som Norge er forplikta til å følge. Av: Runar Myrnes... Les mer »
kino

Støtte til samisk filmdubbing og lyttegamme

Sametingsrådet har bevilget støtte til to spennende samiske kulturprosjekter. Sametinget har bevilget 200 000 kroner til Internasjonalt Samisk Filminstitutt – ISFI. Midlene skal gå til dubbing av den nye animasjonsfilmen av Torbjørn Egners klassiker,... Les mer »
bedrift lønn avtale

Inviterer Sametingspartiene med på likestillingsdugnad

Sametingsrådet har sendt brev til alle som stilte liste ved sametingsvalget i 2021 og invitert dem med på en likestillingsdugnad.  – Etter valget i 2021 så vi at andelen innvalgte kvinner på Sametinget... Les mer »
samerådet

Samerådet flytter kulturmidlenes årlige søknadsfrist til høsten

Samerådets kulturutvalg har besluttet å flytte den årlige søknadsfristen for kulturmidlene til høsten for å gi bedre forutseninger til sine søkere. Søknadsfrist for Samerådets kulturmidler for 2019 er 27. August 2018. –... Les mer »
sami utsi

Samerådet fornyer Sámi Duodji-merket

Samerådet arbeider med fornying av Sámi Duodji-merket. Målet med arbeidet er bedre beskyttelse og merkevarebygging av duodji og samiskprodusert design. Sámi Duodji-merket ble opprettet av Samerådet på 80-tallet som et varemerke for... Les mer »