prest

LESERINNLEGG: Biskoper lyver om Israel

Debatten omkring bispemøtets angrep på kristne sionister fikk en ny omdreining forleden da biskop Atle Sommerfeldt i bladet Dagen leverte et teologisk forsvar for sine holdninger til kristne troende som støtter det jødiske folks rett til selvbestemmelse... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Det vedvarende jødehatet

I ly av folks opptatthet av klimakrise og virus-katastrofe har det vært arbeidet målrettet i den kirkelige underskogen av institusjoner og foreninger hvis dagsorden er sterkt farget av innbitt motstand mot den jødiske... Les mer »
prest

Sofasamtale med filosof og prest i Hunstad kirke

Onsdag 15. januar kl. 19.00 inviterer Innstranda menighet til en sofasamtale med prest Odd Eidner, filosof James McGuirk og ungdomsprest Kristin Jenssen. Arrangementet har fått navnet «Uro» som er et konsept hentet fra... Les mer »
stavkirke

Fortidsminneforeningen fyller 175 år!

Det som begynte som en redningsaksjon for stavkirkene og andre kulturskatter i 1844, markerer Fortidsminneforeningen i dag, 16. desember 2019. Dette markerer slutten på jubileumsåret 2019, etter nærmere 70 lokale jubileumsarrangementer rundt... Les mer »
bibelselskapet

Nå kommer den nordsamiske bibelen Biibbal 2019

Biibbal 2019 er på vei til Oslo og skal overrekkes Stortingets president, Oslo biskop og representanter for samisk kirkeliv i Oslo under en festgudstjeneste i Oslo Domkirke lørdag 16. november. Pål Friis... Les mer »
Født Fri

Kvinner som knuser offerrollen

Nadia Ghulam overlevde Talibanregimet ved å kle seg ut som en mann. Nå kommer hun til Norge for å dele sin historie sammen med flere. For andre år på rad arrangerer Født... Les mer »
kirke

Nordlendinger og trøndere minst troende

Folk i Trøndelag og Nord-Norge er mindre religiøse enn folk ellers i landet, viser en fersk undersøkelse om religion i Norge. Mens én av tre sørlendinger og vestlendinger tror på skapelsen, tror... Les mer »
fritt ord

Fritt Ords Honnør-pris tildelt Levi Fragell

Human-Etisk Forbunds tidligere generalsekretær og styreleder mottok prisen for sin mangeårige innsats for kritisk religionsdebatt. – Vi er stolte. Det er en fortjent honnør av denne veteranen i Human-Etisk Forbund. Han er... Les mer »
Foto: Milliped

– Våre tanker går til Paris

– Våre tanker går i dag til Paris og alle som har et forhold til den ikoniske katedralen Notre-Dame. Det er fryktelig å se det historiske bygget bli ødelagt i brann. Heldigvis... Les mer »
mat

Lam eller sau til påskemåltidet?

Det er usikkert om lam var en del av Påskemåltidet på Skjærtorsdag for rundt 2000 år siden. Men påsken er i alle fall opprinnelig en jødisk høytid. Feiret med et påskemåltid av... Les mer »