Går vi 25 år tilbake tid, fantes bare et fåtall sorter på markedet. En tomat var en tomat, et nærmest generisk produkt der det bare finnes en eller et fåtall varianter. De... Les mer »
Europeisk akvakultur har fått seg et boost ved at mer avansert teknologi er gjort tilgjengelig innen avl på seks arter i europeisk oppdrett. EU-prosjektet Fishboost startet opp i 2014 med mål om... Les mer »
Åtte års forskning har gitt teknologiske løsninger og omfattende kunnskap om hvordan fisk fanget med trål og not kan få topp kvalitet. Storsatsingen på framtidens fiskeri, CRISP, går mot slutten. Forskere ved... Les mer »
Jo lenger torsken er trengt sammen i en trålpose, jo dårligere kvalitet får den. Ligger den i luft før den avlives, er det enda verre for torskens stressnivå og for kvaliteten. Løsningen... Les mer »
Forsker Jens-Erik Dessen har studert hva oppdrettslaksen bør spise i sjø for å vokse fort, og tolerere sykdom bedre. Dessen disputerer for doktorgraden 12. desember på Ås. I utgangspunktet vil oppdretter prøve... Les mer »