Helt siden 2015 har «Fenalår fra Norge» jobbet med å få innpass på det franske markedet. Godt hjulpet av eksportstøtte fra Landbruks- og matdepartementet. Salget har krøpet jevnt og trutt oppover, til... Les mer »
I årets merkesjekk har Mattilsynet undersøkt 74 utvalgte melk- og melkeprodukter fra 23 virksomheter. Selv om de fleste merkefeilene er mindre vesentlige, viser funnene at butikkene fortsatt har et stykke å gå... Les mer »
André Kristoffersen og kona Lill er geitebønder i Beiarn i Salten. De lager også laget ost av geitemelka. Og den er tydeligvis god, for den skal presenteres på oste-VM i London på... Les mer »
Tradisjon står sterkt når det kommer til juleforberedelser og julebakst, og det er ingen tvil om at vi forbinder smaken av kokos med jul. Tenk bare hvor mye godt du kan lage... Les mer »
Silda har endelig kommet til kysten, det meste av silda er fremdeles langt til havs, men nå har det blitt tatt mer sild langs kysten. Lofotposten.no melder at sildefisket er i full... Les mer »
Under NM i kjøtt ble Gildes produkt «Tørrhengt bacon av Edelgris fra Vega» tildelt det offisielle Spesialitet-merket. Bente Avseth-Bakke (midten) og Kjetil Nesse fra Nortura ble tildelt Spesialitet-merket under NM i kjøtt... Les mer »
Tall fra SSB viser at prisen på mat og alkoholfri drikke økte med 0,3% fra september til oktober 2017. I løpet av de 12 siste månedene har matprisene sunket med 1,2%, mens... Les mer »
Det var under Kjøtt- og fjørfebransjens arrangement NM i Julemat at Landbruks- og matminister Jon Georg Dale delte ut beviset for at «Pinnekjøtt fra Norge» nå er vernet i lovs form mot... Les mer »
En lykkelig Øyvind Bøe Dalelv vant VM i tapas i Valladolid i Spania i går kveld. Et jafs tørrfisk fra Nord-Norge kreert av Øyvind Bøe Dalelv ga toppscore hos den kresne spanske... Les mer »
Mange har så smått begynt med juleforberedelsene i Bodø, man har begynt å kjøpe julegaver og kanskje allerede vært på en julelunsj eller et julebord. Bodøposten.no har laget en stor artikkelserie der... Les mer »