
Det er ikke lenge før Thons hoteller i Bergen blir pyntet til jul, og om du kanskje vurderer en førjulstur til vestlandets hovedstad har Thon noen tips som kan få deg i... Les mer »

Røkt laks. Røkt mørbrad. Pulled pork. Nå finnes det lekre, røkte retter overalt. Flere og flere gir seg i kast med røking i jakten på den perfekte grillsmaken – og for å... Les mer »

Det har blitt færre som fisker reker i Nordland og fangstene har blitt lavere de siste årene. Men i Helgeland er det dårlige rekefisket helt katastrofalt. Forrige vinter var det dårlig fiske,... Les mer »

Vi elsker smaken av røyk i maten. Røyksmak minner om den ultimate grillsmak. Og nå kan du gjøre det enkelt – ta matlagingen til det neste nivå med denne splitter nye modellen... Les mer »

Denne uken har Sjømatrådet arrangert klippfiskseminarer i de brasilianske storbyene São Paulo og Rio de Janeiro. Strategien for å vinne tilbake markedsandeler i det brasilianske klippfiskmarkedet var ett av temaene for årets... Les mer »

Hva er mer praktisk enn å brygge kaffen rett i kannen den serveres i? Problemet med presskanner er ofte at kaffen blir fort kald, og det kommer grut i kaffen. Men da... Les mer »

Det var en rørt ildsjel og leder av Liantunet, kokk Inge Johnsen, som torsdag ble tildelt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. Prisen ble overrakt av Landbruks- og matminister Jon Georg Dale. Ingrid Espelid... Les mer »

Fire lokalmatprodukter mottok Spesialitet-merket for unik smak på Matmerks 10-årsjubileum. Jørn Martinsen og Ruth Kylland Martinsen, fra Tjamsland Gård på Birkeland mottok Spesialitet-merket for ostene «Rosalita» og «Rødlind». Begge lagd på økologisk... Les mer »

Apo Köseoğlu eier restauranten og kafeen En Kopp i Sjøgata. Beliggenheten til spisestedet er det nok mange konkurrenter som misunner Apo, og sikkert også topp-plasseringen over restauranter i Bodø på TripAdvisor. Både... Les mer »

Torsdag 19. oktober inviterer Hundholmen Brygghus til Cognacsmaking/kurs på Hundholmen Brygghus. Masterclass Cognac-smaking er tilpasset deg som er genuint interessert i Cognac eller bare har lyst til å lære mer. Hundholmen får... Les mer »