migrasjon integrering

73 prosent besto Statsborgerprøven i Nordland

I 2019 besto 73 prosent av kandidatene i Nordland Statsborgerprøven. Resultatene for hele landet viser at 81 prosent av kandidatene besto Statsborgerprøven i 2019. I løpet av fjoråret var det totalt 6244... Les mer »
instagram

20 millioner til å styrke ansattes digitale kompetanse

Kompetanse Norge deler ut 20 millioner kroner til opplæringsinstitusjoner for at de skal utvikle videreutdanningstilbud i digital kompetanse. Ordningen retter seg mot virksomheter og arbeidstakere som trenger mer digital kompetanse.12 prosjekter får... Les mer »
rss nyheter

– Seniorer må kunne data

I 2018 deltok tolv av medlemmene Forsvarets Seniorforbund (FSF) i Steinkjer på et Kompetansepluss datakurs. – Skal vi henge med, må vi kunne data, sier tidligere styreleder Arnulf Vengstad i FSF avd.... Les mer »
læring lærer klasse

Sendte arbeidstakere på norskkurs

Språk og data er viktig i hotell- og restaurantbransjen. Det er det også for Comfort Hotel Kristiansand, som har personale fra mange land og norsk som arbeidsspråk. Flere av de ansatte har... Les mer »
håndverk

Fagbrev på jobb gir gevinster til alle

Å ta fagbrev gjennom jobben er en vinn-vinn-situasjon for ansatte og arbeidsgivere. Ansatte med fagbrev er med på å øke verdien i selskapene og gjøre dem i stand til å møte fremtidens... Les mer »
kompetanse norge

8 av 10 sjefer krever videregående

19 prosent av norske virksomheter har ansatt noen uten fullført videregående skole i løpet av det siste året. Det viser ferske tall fra Kompetanse Norges årlige undersøkelse Virksomhetsbarometeret, som har undersøkt norske... Les mer »
innvandring

Mer enn 50 prosent valgte prøve på norsk

Samfunnskunnskapsprøven finnes på over 30 språk. Det var likevel en stor økning i antall voksne innvandrere som valgte å ta prøven på norsk i 2018. – Kunnskaper om norsk språk og om... Les mer »
kontor

Deler ut 162,5 millioner for å styrke ansattes ferdigheter

Kompetanse Norge deler ut midler til opplæring på arbeidsplassen gjennom ordningen Kompetansepluss. I årets tildeling satses det spesielt på regneferdigheter. Kompetansepluss er en tilskuddsordning for opplæring i grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving,... Les mer »