Gjennom Havbruksfondet vil kommuner i Nordland nå endelig få en uttelling i form av penger for oppdrettsaktiviteten de har lagt til rette for. Nordland fylkeskommune melder på sine nettsider at det er... Les mer »
Forrige uke var et skikkelig eldorado for skreifisket nord i Vesterålen. Det ble tatt i land 10 millioner kilo torsk denne uka, når man også tar med fangster som ble levert ved... Les mer »
Norsk hvitfisk sto i fokus da Sjømatrådet inviterte til Masterclass på den velrenommerte kokkeskolen til Alain Ducasse i Paris denne uken. Tilstede var ikke bare mesterkokken Alan Geaam, men også ti av... Les mer »
Det går så det griner for sjømateksporten i Norge i starten av 2018. Norge eksporterte 198 000 tonn sjømat for 7,7 milliarder kroner i januar. Det er en volumøkning på 23 000... Les mer »
I 2015 stoppet kinesiske matmyndigheter importen av slik laks fra de tre nordligste fylkene etter at de fant ILA-virus på laksen derfra. Utestengelsen kan først oppheves etter inspeksjoner i Norge. Mattilsynet inviterte... Les mer »
Det er sesong for skrei og mange familier planlegger en middag med fersk lofottorsk. Og for de som ønsker vin til maten finnes det en underpriset italiener som passer perfekt til skrei.... Les mer »
En av Italias mest populære TV-konkurranser vier et helt program til den norske tørrfisken. Denne uken viser MasterChef Italia episoden fra Lofoten. Besøket i Lofoten er ett av to utenlandsinnslag i årets... Les mer »
Nye og spennende produkter tilpasset et moderne publikum blir stadig viktigere i sjømatbransjen. Nå lanserer Lyngen Reker som første norske produsent ferske, rå reker rettet mot de beste restaurantene i landet. Før... Les mer »
Norge eksporterte torsk, sei, hyse og annen hvitfisk for 15 milliarder kroner i 2017. Det er en verdiøkning på 8 prosent, eller 1,1 milliarder kroner fra 2016. Norsk hvitfisknæring satte i 2017... Les mer »
Hvert år tømmer Nærings- og fiskeridepartementet lokalene og alle 350 ansatte reiser rundt i landet på bedriftsbesøk. I 2018 ønsker man å møte de som jobber med havet. I dag jobber mer... Les mer »