space norway

Space Norway etablerer satellittbasert bredbånd i Arktis

Space Norway har inngått avtaler med satellittoperatøren Inmarsat og med Forsvarsdepartementet for å tilby bredbånd for både sivile og militære brukere i Arktis. To satellitter vil bli bygget av det amerikanske selskapet... Les mer »
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Torbjørn Røe Isaksen i Bodø: Styrker sjøsikkerheten i Arktis

Stortingsmeldingen om sjøsikkerhet legges frem på fredag 21.juni. Næringsministeren presenterte ut ett av tiltakene på beredskapssenteret i Bodø klokken 13.00 i dag. Et nytt prosjekt skal styrke kompetansen blant aktører som opererer... Les mer »
nwadvisors

Toppmøte mellom India og Russland om utvidet samarbeid

President Vladimir Putins rådgiver, Anton Kobyakov, og den indiske ambassadøren i Russland ,Venkatesh Varma, møttes nylig i Moskva for å utvide samarbeidet mellom de to landene. Under møtet diskuterte partene deltakelsen av Indias representanter i viktige russiske næringslivsfora for å styrke det... Les mer »
ngu

Nytt geologisk kart knytter sammen Arktis

Et nytt geologisk kart over Arktis kan bidra til å avklare hvor de nasjonale grensene skal trekkes i Polhavet. Kartet ble nylig presentert på et norsk-russisk arbeidsmøte i Trondheim. – Gjennom et... Les mer »
arktis

Vil ha internett i Arktis

Det er i dag dårlig og ustabil breibandsdekning i nordområda. No vil regjeringa at Arktis skal få breibandkommunikasjon med norskeide satellittar. Space Norway AS har sidan 2015 arbeidd med å etablere satellittbasert... Les mer »
plast søppel

Tusenvis av plastbiter er på vei mot Arktis

Marin forsøpling kjenner ingen grenser. Havstrømmer frakter plastsøppel fra hele verden mot Arktis, men vi kan ikke bare skylde på andre. Lokale kilder bidrar også til plast i havet. Forskerne finner nå... Les mer »
arktis

Skal kartlegge risiko i Arktis

Med økende skipstrafikk og mer petroleumsaktivitet i Arktis, blir det en stadig viktigere oppgave å sørge for god sjøsikkerhet. Hvilke risikomomenter må tas med i beregningen når man skal planlegge forebyggende tiltak?... Les mer »