Sykepleierforbundet er bekymret for luftambulansen

helikopter

Norsk Sykepleierforbund uttrykker dyp bekymring for situasjonen som har oppstått i luftambulansetjenesten i en pressemelding til Bodøposten.no.

Situasjonen som har oppstått kan ikke komme overraskende på helseministeren. I lang tid har det fra ulikt hold blitt fremført bekymring for pilotmangel som følge av det forestående skifte av operatør for flytjenesten, ifølge Norsk Sykepleierforbund.

– Pilotmangelen som vi nå ser er varslet lenge, og er en konsekvens av valget som ble gjort i forbindelse med anbudsprosessen, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Les også:  Vil ha deg med på verdens største dugnad i Rana

Det er flere måneder siden Sykepleierforbundet ga uttrykk for bekymring når det gjaldt bemanningssituasjonen som følge av valg av ny operatør for ambulanseflyene. Det er oppsiktsvekkende at Helse- og omsorgsdepartementet først nå ser ut til å ha kommet på banen.

– Med det bosettingsmønsteret vi har i Norge er luftambulansetjenesten avgjørende for å sikre et likeverdig helsetilbud til befolkningen, uansett hvor man bor og har sitt virke, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Les også:  LESERINNLEGG: Med schizofreni som politikk

Norsk Sykepleierforbund forventer at helseministeren tar nødvendige grep for å sikre at luftambulansetjenesten fortsatt kan gi et godt tilbud til befolkningen.

Norsk Sykepleierforbund har i dag skrevet brev til Helseminister Bent Høie der det uttrykkes bekymring for det svekkende tilbudet som avtegner seg i luftambulansetjenesten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.