Syke Satan – En helvetes spennende bok av Husby og Gautneb

syke satan

Syke Satan er den første boken i krimserien til Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som rockesternen Hank von Hell som nylig har gjort comeback, og Harald Gautneb.

Den spennende boken dreier seg om skjebnereporter i Se og Hør, Samuel Galgebakk, som reiser inn i bibelbeltet for å møte en venn fra studietiden på Menighetsfakultetet.

Det viser seg at presten trenger Samuels hjelp til å oppklare hvorfor bygdas muslimske lege ble slått i hjel av voldsomme og uforklarlige krefter. Samtidig som ordfører og lensmann gjør hva de kan for å stoppe Samuel Galgebakk.

Boken Syke Satan lanseres i disse dager og Bodøposten.no møtte forfatterne i Bodø for et eksklusivt intervju.

– Jeg og Hans-Erik har skrudd sammen Syke Satan, som er Hans-Eriks forfatterdebut. Jeg har tidligere jobbet som redaktør og forfatter, og Hans-Erik er en multikunstner som nå har suksess med Petter Dass-forestillingene, sier Harald Gautneb.

Og den uvanlige duoen ser ut til å ha skapt noe helt spesielt innen krimbøker.

– Vi begynner universet i Syke Satan i bibelbeltet og med mine opplevelser. Jeg har opplevd mange rare og sære hendelser der den norske folkesjela manifesterer seg på både godt og ondt. Jeg tok tak i disse merkelige opplevelsene på steder jeg har vært, sier Dyvik Husby.

Basert på virkelige hendelser
– Mange av de syke tingene som skjer i Syke Satan er faktisk basert på virkelige hendelser i min oppvekst i ulike deler av bygde-norge, forteller Husby.

Hovedpersonen i Syke Satan, Samuel Galgebakk, er en journalist med skjulte evner som skal oppklare et merkelig mord.

– Jeg lagde en slags anti-helt med rollefiguren Samuel Galgebakk som jobber i sladrepressen, forteller Hans-Erik.

Og det forfatterne forteller om hvordan hovedpersonen arbeider for å løse drapsgåten, ligner litt på Da Vinci-koden med en religiøs eller mystisk tilnærming for å oppklare mysteriet.

– Galgebakk er en åndelig person og dumper borti skrømt, overnaturlige ting og mystiske religiøse tekster. Han er kanskje en slags moderne svartebok-prest som jo Petter Dass også var, sier Husby.

Boken virker rett og slett utrolig spennende. Og enkelte hendelser som skildres i boken skal være av et såpass kaliber at den ikke er egnet for barn. Liker du krimbøker vil du med andre ord elske Syke Satan.

Boken er krydret med multikunsteren Hans-Erik Dyvik Husbys kjennskap til lokalhistorie, overtro og mystisisme og Harald Gautnebs grundige research. Og lanseringen av boken i Bodø er ikke tilfeldig, forteller Husby.

– Jeg har blant annet bodd i Rognan, Fauske og Lofoten. Jeg har også bodd i Bodø der deler av handlingen i neste bok finner sted, avslører Husby.

Harald Gautneb er nå i Bodø for å gjøre reasearch for den neste boken i det som virker som en vært lovende serie av Syke Satan-bøker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.