Studentfredprisvinneren Fasiha Hassan kommer til Bodø

Foto: Samfundet.no

Studentenes Fredspris har siden 1999 blitt tildelt til en student eller studentorganisasjon som gjør en særlig innsats i arbeidet for fred, demokrati og menneskerettigheter.

Prisen blir delt ut annethvert år under ISFiT, den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim, som er også den største studentfestivalen i verden.

Studentenes Fredspris 2019 blir tildelt Fasiha Hassan for hennes ikke-voldelige innsats for lik tilgang til høyere utdanning og hennes ledende rolle i bevegelsen #FeesMustFall i Sør-Afrika. 

Fasiha Hassan har som en av lederne bak studentbevegelsen #FeesMustFall kjempet for alles rett til høyere utdanning, og fortsetter kampen med å bryte ned raseskiller i Sør-Afrika.

Etter langvarig press fra studentbevegelsen annonserte president Jacob Zuma i 2017 at høyere utdanning skal være gratis i Sør-Afrika. Dette er imidlertid fortsatt en lang vei fra å bli realisert, og Fasiha Hassan jobber stadig for å inkludere marginaliserte grupper og bidra til reell universell tilgang til høyere utdanning i Sør-Afrika.

Fasiha Hassan skal være i Bodø 30. og 31. februar, hvor hun har planlagt å besøke Nord universitet.

Foto: Samfundet.no

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.