Straffeforfølges for våpensamlingen sin

erik brhage

Enkelte samler på frimerker, og andre samler på mynter. Erik Brhage samler på våpen, og det er faktisk endel folk i Bodø som gjør det. Men Erik som selv sier han ikke ble født under lykkens stjerne blir nå straffeforfulgt for hobbyen sin.

Erik er et kjent ansikt for mange i Bodø, han har vært ordensvakt ved flere av byens utesteder i 16 år, han underviser også i selvforsvar. Men nå må kanskje Erik Brhage forsvare seg i Salten tingrett mot påtalemyndighetens anklager om ulovlig innførsel av våpen og brudd på våpenloven.

– Den 24. september fikk jeg beskjed fra en nabo om at politiet hadde vært på døren min, jeg var ikke hjemme så jeg dro neste dag til politistasjonen for å spørre hva det gjaldt, sier Erik.

Erik ble så presentert for en ransakelsesordre, og siden våpensamlingen hans er å kjøpe lovlig over disk i Norge gå han like greit nøklene til politiet og ba dem slå seg løs.

Politiet gjorde så et mindre beslag i leiligheten. Bodøposten.no har fått tilgang til oversikten og det er ikke store greiene:

1 tonfa (kamptrenings-batong)
2 kubaton (vindusknuser)
9 nøkkelanheng/flaskeåpnere
2 flaskeåpnere
1 fiskekniv
1 startpistol

I tillegg har Tollvesenet beslagelagt en turøks. Problemet er at alt kan kjøpes fritt i Norge, til og med startpistolen er lovlig siden den ikke kan brukes som skytevåpen.

Og historen stopper ikke der.

November la Erik en flåkniv, karambit-kniv og to bowiekniver ut for salg på Facebook. Også denne gangen tok politiet beslag, men til overmål var de beslagelagte knivene tidligere inspisert og funnet lovlige.

Men nå har Erik Brage fått nok.

– At en lovlydig borger skal bli mistenkeliggjort for å ha kniver som hvem som helst kan kjøpe og selge blir for dumt, man kaster bort ressurser på flisespikkeri, mener Erik.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.