Stor Ford-undersøkelse: 1 av 3 sikrer ikke hunden i bilen

ford

Hver 3. europeiske hundeeier innrømmer at de ikke alltid sikrer kjæledyret i bilen. En usikret hund kan utgjøre en fare for både hunden, sjåføren og andre passasjerer.

Ifølge Fords undersøkelse hvor 5.000 hundeeiere i Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia deltok, oppga hele 32% at de ikke alltid sikret hunden i bilen på kjøretur.

– Hvis du har en hund må du sikre den akkurat like godt som du sikrer alle andre som sitter i bilen. Jeg sikrer selv min hund i et hundebur som er plassert i bagasjerommet på bilen. Det mener jeg er den beste løsningen, sier hundetreningseksperten, Graeme Hall.

Statens Vegvesen anbefaler alle som kjører med hund i bilen å sikre denne i et transportbur eller i en egen sele beregnet for transport av hund i bilen. Buret plasseres i bagasjerommet frem mot ryggstøtten og må festes. Trygg Trafikk sier at små hunder eller andre dyr i små bur eventuelt kan plasseres på gulvet foran ett av passasjersetene.

Ifølge Fords undersøkelse oppgir de som ikke alltid sikrer menneskets beste venn i bilen at de ikke gjør dette fordi hunden ikke liker det (32%). Omtrent like mange (31%) oppgir at de ikke ser behovet for denne type sikring på korte turer.

14% sier de ikke sikrer hunden fordi de ikke har plass til hundebur i bilen.

Nye Focus stasjonsvogn med plass til de aller største hunderasene
Nye Ford Focus stasjonsvogn har blitt designet for å romme hundebur som er store nok til en av verdens største hunderaser, den irske ulvehunden. Sammen med sitt team har hundeeieren og Ford-ingeniøren Rene Berns, gjort plassen i bilen ekstra stort ved blant annet å presse sammen skumlaget i bilens tak og redesignet åpningen inn til bagasjerommet.

Nye Focus stasjonsvogn har en bagasjeromsplass med alle setene i bruk på hele 608 liter.

– Jeg er stolt over at vi har gjort det lettere for hundeeiere å frakte hundene sine på en trygg og komfortabel måte, sier Berns.

Ifølge Fords hundeeierundersøkelse har 1 av 4 av de som ikke alltid sikrer hunden i bilen kjørt mens hunden har stukket hodet ut av vinduet. Noen oppgir også at de har opplevd at hunden har hoppet ut av vinduet under kjøreturen.

Flere sjåfører oppgir også at de har blitt distrahert av den løse hunden inni bilen under kjøring.

Det er anslått at selv ved en krasj i så lave hastigheter som 40 km/t så vil en hund som sitter løst i bilen bli kastet fremover med en vekt som tilsvarer 40 ganger dens egenvekt.

Mange nye Focus-varianter
Nye Focus kommer i en rekke varianter skreddersydd ulike målgrupper, bl.a. som en meget godt utstyrt Titanium-variant, som en luksuriøs Vignale-modell, som den sportslige og senkede ST-Line og en høyreist tøff Focus Active. Sistnevnte har rundt 3 cm høyere bakkeklaring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.